Uutiset

HPK kipusi jo kärkeen

Hämeenlinnan Pallokerho jatkaa hurjassa syysvireessä jääkiekon SM-liigassa. Tiistain kierroksella Kerhon jalkoihin jäi erittäin kypsän ja ehjän esityksen jälkeen JYP maalein 5–2 (0-1, 2–1, 3–1).

Voitto nosti HPK:n liigassa jo ykköstilalle pisteen turvin ohi Kärppien. Tasaisessa liigassa kuutostilalle on kuitenkin matkaa vain viisi pistettä.

Ensimmäisessä erässä HPK ei ollut aivan pirteimmillään, mutta pelin edetessä JYP jäi hyvin liikkuneen hämeenlinnalaisryhmän jalkoihin. HPK oli erittäin tehokas varsinkin ylivoimalla, sillä viidestä ylivoimasta joukkue käytti hyväkseen kolme.

– Ensimmäisessä erässä me emme olleet tarpeeksi intohimoisia. Kaveri oli raikkaalla jalalla liikenteessä, ja me jäätiin vähän jalkoihin, HPK-käskyttäjä Ari-Pekka Selin sanoi.

– Toisessa erässä laitettiin työhaalarit päälle ja saatiin ylivoimalla käännettyä peli. Ottelu oli meiltä nousujohteinen. Me lisättiin liikettä ja JYP hyytyi.

Ykkösvitja liekeissä

Kerhon ykkösvitja Jere Sallinen–Ville Viitaluoma-Eric Fehr oli mahtavassa iskussa. Sekä kapteeni Viitaluoma että Fehr nakuttivat pisteet 2+2. HPK:lle ottelussa onnistui myös Tuomas Vänttinen.

Viitaluoma ja Fehr lukivat oivalla tavalla toistensa peliä, ja Sallinen keskittyi likaiseen työhön. HPK:n pisteputki on nyt jo 11 ottelun mittainen. Kookas kanukkilaituri Fehr on ollut mukana viimeiset yhdeksän peliä pistein 7+6=13. Yhtäläisyys HPK:n hurjan syysvireen ja Fehrin mukaantulon välillä on ilmeinen.

– Kyllä siinä on kerta kaikkiaan maailmanluokan pelaaja kyseessä. Eric on niin iso laituri, että hän kaivaa melkein aina irtokiekot kulmista. Itse pitää vain hakeutua maalipaikoille, ottelun parhaana palkittu Viitaluoma ylisti kanadalaista.

– Ei hän tänne ole tullut vain itseään kuntoon laittamaan. Näkee ihan selvästi, että Eric haluaa pelata joka vaihdossa täysillä.

Fehr on vailla NHL-sopimusta, joten taalaliigan työsulun mahdollinen päättyminen ei vie miestä automaattisesti rapakon taakse.

Tuulola ja Miettinen sivussa

HPK:n puolustuspää koki yllättävän kolauksen ottelun alla, kun konkari Marko Tuulola jäi sivuun taistosta. Kyseessä on kuitenkin vain pieni selkävamma, ja ”Tuuskin” pitäisi olla pelikunnossa jo seuraavassa ottelussa perjantaina.

– Tuulolalla oli pieni selkälukko, jota ei saatu ihan kunnolla auki. Hän olisi ehkä voinut pelata, mutta ei ihan sataprosenttisesti. Tämä olikin hänen kohdaltaan enemmän varotoimenpide, Selin summasi.

Lauantain Kärpät-ottelussa Juho Keräsen ruman taklauksen uhriksi joutuneen Aleksi Laakson toipumisennusteesta ei ole puolestaan vielä tietoa.

– Aleksin suhteen ei ole vielä saatu virallista sairauslomatiedotetta.

Asia vaatii vielä jatkotutkimuksia, joiden perusteella voidaan sanoa lopullisesti huilijakson pituus, Selin tuumi.

Kerho pelasi Jyväskylässä myös ilman NHL-apuaan Antti Miettistä, joka potee kuulemma lievää alavartalovammaa. Hyökkäyspään sairaslistalaisia ovat lisäksi Jesse Saarinen ja Jaakko Turtiainen.

HPK yrittää kasvattaa pisteputkeaan seuraavaksi perjantaina Hämeen derbyssä Tampereen Tapparaa vastaan.

– Nautitaan hieman aikaa tästä voitosta, mutta jo huomenna on kohdistettava katseet kohti Tapparaa. Tämä on niin tasainen liiga, että joka ottelussa täytyy pystyä parhaimpaansa, jos mielii voittaa, sentteri Viitaluoma huomautti.

– Juuri nyt meillä on hieno joukkue, joka on sitoutunut sataprosenttisesti omaan juttuun. Me on pysytty koko ajan ruodussa ja siitä on pidettävä kiinni myös jatkossa, hän jatkoi.

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020