Uutiset

HPK kovassa lohkossa A-nuorten liigassa

HPK:lla ei käy aika pitkäksi tiistaina käynnistyneellä A-nuorten SM-liigakaudella. Kerhon osalta pelit pääsevät vauhtiin perjantaina kello 19 Ritariareenan kotiottelulla Porin Ässiä vastaan ja jatkuvat neljän kierroksen runkosarjassa aina maaliskuun alkuun saakka.

Kerho pelaa 18 joukkueen sarjassa etukäteen kovatasoiseksi povatussa etelälohkossa, jossa joukkue kohtaa viime vuoden runkosarjan voittajan Jokerit, SM-hopeajoukkue Bluesin, runkosarjan vitosen HIFK:n ja Kiekko-Vantaan.

Lisäväriä liigaan tuo itävaltalainen EC Red Bull Salzburgin 20-vuotiaiden joukkue, joka kohtaa suomalaisjoukkueita neljässä liigaturnauksessa. Salzburgin akatemian A-nuorten joukkue pelaa kotimaassaan Alppi-liigaa, joka on Itävallan toiseksi korkein miesten sarjataso. HPK kohtaa itävaltalaiset tammikuun 14. päivänä Lappeenrannassa.

Päävalmentaja Matti Tiilikaisen johtama Kerho ylsi nuorten liigassa viime kaudella neljänneksi. Pudotuspeleihin uudistunut joukkue tähyää tälläkin kaudella.

– Meillä on kasassa ihan hyvä paketti, vaikka porukassa on taas paljon uusia nuoria kasvoja. Tällä kaudella vedämme vuosina 1996–1999 syntyneiden miehistöllä, josta löytyy useampikin mielenkiintoinen pelaaja. Nuoremmasta kaartista muun muassa B-juniori-ikäinen, kookas rightin puolustaja, Otto Latvala on lupaava kaveri. Jo viime kaudella edukseen esiintyneistä pojista puolestaan hyökkääjät Harri Kainulainen ja Jere Innala ovat hyvässä vireessä. Maalivahtiosastolla 18-vuotiaiden maailmanmestari Ukko-Pekka Luukkonen on isossa roolissa, sanoo Tiilikainen.

HPK on pelannut sarjaan valmistavalla kaudella kahdeksan harjoitusottelua. Voittoon joukkue ylsi kuudessa pelissään.

– Kauteen valmistautuminen on sujunut ihan hyvin. Pelitaito ja aktiivisuus ovat olleet hyvällä tasolla alkukaudesta ja samalla lailla aiomme jatkaa sarjapeleissäkin. Kovasti olemme jo odotelleet liigan alkua niin kuin muinakin syksyinä, Tiilikainen nauraa.

Tiilikainen uskoo Kerhon kovimpien vastustajien löytyvän aiempien vuosien tapaan pääkaupunkiseudun seuroista. Myös Kärppiä valmentaja veikkailee kärkitaistoihin.

– Hauska on myös nähdä, miten sarjatulokas Jukurit pärjää. Myös treenipeleissä kaksi kertaa kohtaamamme KooKoo on kehittynyt viime kaudesta, Tiilikainen pohtii.

Matti Tiilikaisen lisäksi Kerho A-nuoria luotsaavat Tony Virta, Marko Rairama, Ismo Rairama ja Juha Toivonen (maalivahtivalmentaja). HäSa

Asiasanat