Uutiset

HPK lähellä finaalipaikkaa

Hämeenlinnan Pallokerhon jääkiekkonaisilla on todella hyvät mahdollisuudet ottaa seurahistorian ensimmäinen SM-finaalipaikka. HPK johtaa Oulun Kärppiä välieräsarjassa voitoin 2-0, kiitos Annina Rajahuhdan sunnuntaina Oulussa iskemän jatkoerämaalin.

-Uskoimme koko ajan, että tämä on meidän pelimme, vaikka olimmekin välillä tappiolla, kolme kertaa ottelussa osunut Rajahuhta hymyili.

Voittomaali oli näyttävä. Tea Villilä ja Mira Huhta (0+3) alustivat Rajahuhdalle paikan parhaalle maalintekosektorille ja tämä pysäytti pelikellon aikaan 79.16.

Finaalipaikka on katkolla ensimmäistä kertaa tänään Hämeenlinnassa.


HPK pommitti

Vauhdikas ottelu oli enimmäkseen HPK:n komennossa, mutta torstaina nollille jäänyt Kärpät hyökkäsi todella tehokkaasti. HPK:n maalia vartioineelle Maija Hassiselle kertyi tasan kolme kertaa vähemmän torjuntoja kuin Kärppien maalilla 66 kertaa torjuneelle Susanna Airaksiselle.

-Kaiken kaikkiaan tämä peli oli molemmilta joukkueilta sata kertaa parempi kuin torstain matsi kotona, HPK:n valmentaja Jarkko Julkunen näki.

Rajahuhdan lisäksi HPK:sta kunnostautui maalintekijänä kahdesti onnistunut Venla Hovi, jonka maaleilla HPK nousi 3-1-takaa-ajosta tasoihin.


Liikaa jäähyjä

Itse asiassa HPK olisi voinut kytkeä Kärpät kaulapantaan jo ottelun avauserässä, sillä vieraat pelasivat pitkiä hyökkäyksiä ja työllistivät Airaksista peräti 31 laukauksella. Kärppien kannalta HPK:n pelaajat kävivät kaksiminuuttisilla istunnoilla juuri sopivissa saumoissa.

-Aika erikoista, että hallitseva osapuoli sai enemmän jäähyjä. Kärpät osasi kaatua sopivasti, Julkunen sanoi.

HPK istui 18 minuuttia rangaistuksia ja päästi yhden maalin alivoimalla. Kärpille pilli soi kahdeksan minuutin edestä.

Kärpät tasoitti ottelun 4-4:ään 35 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ilman maalivahtia. Anne Helin suti kiekon verkkoon melkoisesta hässäkästä.

Jatkoerässä oli samanlainen tilanne Kärppien maalilla ja HPK juhli hetken pelin voittoa etuajassa, sillä maali hylättiin.

-Pelaajamme sanoivat, että kiekko kävi kyllä maalissa, Julkunen ihmetteli.


Neloskopin voittajia

HPK:sta löytyy laajuutta, sillä kahden tärkeän pelaajan sairastelukaan ei sekoittanut joukkuetta. Katja Riipi ei lähtenyt matkaan lainkaan ja Jutta Stoltenberg joutui hyppäämään bussista kesken matkan vatsavaivaisena.

-Poimimme hänet Viitasaarelta kyytiin paluumatkalla, Julkunen kertoi.

Jääkiekkoilijoiden pieni taikauskoisuus kumpuaa yleensä onnistumisista. Raksilan kakkoshallin pukukoppi 4:lla on tärkeä paikka HPK:n naisille.

-Kaksi vuotta sitten lähdimme tuosta samasta kopista pronssiottelun jatkoerään ja teimme voittomaalin viimeisellä minuutilla, niin kuin nytkin, Julkunen hymyili. (HäSa9

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic