Uutiset

HPK lähtee suosikkina …jahtaamaan välieräpaikkaa

Kovat ovat piipussa keskiviikkona Hämeenkaaressa, kun HPK ja Pieksämäki Volley aloittavat lentopallon naisten Mestaruusliigan puolivälierät.

Jommankumman kausi on ohi viimeistään sunnuntaina. Välieräpaikka heltiää kahdella voitolla. Toisen kerran Kerho ja Pieksämäki ovat vastakkain lauantaina Pieksämäellä. Mahdollinen kolmas ottelu on sitten sunnuntaina Hämeenkaaressa.

Kerho lähtee puolivälieriin suosikkina tämän kauden ja myös paljon vanhempienkin tilastojen perusteella. HPK sijoittui sarjassa nyt kolmanneksi ja se sai parikymmentä pistettä enemmän kuin Pieksämäki. Tämän kauden kolmesta keskinäisestä ottelusta Kerho otti täydet yhdeksän pistettä eräerolla 9–1. Hämeenlinnalaisen naislentopalloilun perinnekin on jylhä: takana 16 peräkkäistä välieräpaikkaa ja sinä aikana 14 mitalia.

Tilastot ovat kuitenkin vain tilastoja, eikä niillä saa edes yhtä pistettä tuleviin koitoksiin. Pieksämäki Volleyn päävalmentaja Viktor Circenko sanoo, että hänen joukkueensa pyrkii rohkeaan peliin puolivälierissä.

– Lähdemme pudotuspeleihin hyvin mielin. Joukkueen asenne harjoituksissa on ollut hyvä, eikä menestys jää kiinni ainakaan tahdosta, Circenko sanoo liigan tiedotteessa.

Hänen mielestään HPK:n heikkoudet löytyvät vastaanotosta.

– Lähdemme haastamaan sitä kovalla syötöllä. HPK:n vahvuutena pidän puolestaan monipuolista hyökkäyspeliä.

Tokarenko ja Kozyriatska

Venäläinen Julia Tokarenko ja ukrainalainen Lena Kozyriatska kantavat päävastuun Pieksämäen hyökkäyspelistä. Ukrainalainen passari Olga Lezhenkina pitää huolen siitä, että kaksikko saa ruokaa riittävästi. Myös keskipelaajat Reetta Väisänen ja Elina Heiskanen ovat omalla tontillaan pätevää liigatasoa.

Mielenkiintoinen taistelupari nähdään myös libero-osastolla – Pieksämäen Outi Immonen vastaan HPK:n Sanna Häkkinen.

Borichevan johdolla

HPK selvitti runkosarjan lopulta tyylikkäästi, vaikka joukkueella oli loukkaantumishuolia oikeastaan läpi kauden. Italialainen Stefania Okaka ei lopulta pystynyt pelaamaan yhtään liigaottelua HPK:n paidassa ja myös mainio Marina Skender kärsi vaivoista. Jalkaleikkauksessa käynyt Skender on poissa myös pudotuspeleistä.

HPK sai kuitenkin rivinsä kuntoon ja ulkomaalaisosastonsa täyteen. Yhdysvaltalainen Sue Jacobi tuli korvaamaan Okakaa ja viimeisimpänä Kerhoon liittyi hänen maannaisensa Aneli Otineru.

Sekä Jacobi että Otineru hyökkäävät kovalla kädellä ja Kerhon hyökkäyspeli monipuolistuikin heidän myötään.

HPK:n johtotähti on kuitenkin ollut valkovenäläinen Anna Boricheva. Hän pelasi loistavan runkosarjan. Boricheva voitti liigan pistepörssin, tehotilaston, hänen pistekeskiarvonsa oli liigan paras. Ei suuri ihme, että Boricheva voitti myös runkosarjan pistekilpailun. Hänet palkittiin kolmessatoista Kerhon ottelussa kentän parhaana pelaajana.

HPK:n keskipelaajat Pihla Pelkiö, Karoliina Friberg ja Annika Kivioja ovat omassa roolissaan tärkeitä pelaajia. Uransa parasta kautta pelaava Pelkiö voitti myös liigan torjuntatilaston. Hänen käsiinsä pysähtyi 75 vastustajan hyökkäystä.

– Uskon, että meillä on vahvempi torjuntapeli kuin Pieksämäellä, arvioi HPK:n päävalmentaja Jukka Koskinen pudotuspelien alla.

Koskisen mukaan Aneli Otineru on tuonut uutta pirteää voimaa Kerhon kevääseen.

– Joukkue lähtee pirteällä ja odottavalla mielellä tuleviin peleihin, hän sanoo.

HPK:n pelin rakentaminen on pääosin Katja Kylmäahon vastuulla. Hänkin jätti taakseen hyvän runkosarjan.

Naisten Mestaruusliigan toisessa puolivälieräparissa ovat vastakkain Suomen cupin tammikuussa voittanut LP Kangasala ja rovaniemeläinen Woman Volley. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020