Uutiset

HPK löysi puolustajan – Henry tuli Kanadasta

HPK löysi uuden puolustajan Kanadasta ennen siirtoajan umpeutumista. Jordan Henry ehti Hämeenlinnaan torstaina iltapäivällä.

– Hienoa, että saimme pelaajakoordinaattorimme Janne Laukkasen työn tuloksena rightin pakin. Pelaajamarkkinoilla on nimittäin hyvin kireä tilanne, miettii HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Puolentoista viikon päästä 27 vuotta täyttävä Henry pelasi edellisen kerran reilu viikko sitten. Hän kantoi silloin AHL-liigan Oklahoma City Barons -joukkueen paitaa. Hän lähti Torontosta Amsterdamin kautta Suomeen heti, kun loppukauden kattava sopimus HPK:n kanssa syntyi.

Henry pelasi tällä kaudella AHL:ssä 20 ottelua ja ECHL-liigassa Stockton Thunderissa kaksi ottelua. Hän aloitti kautensa Ruotsin kakkostasolla (Allsvenskan) Södertäljessä, jossa hän pelasi seitsemän otrtelua.

Henry on puolustanut AHL:ssä myös Rochester Americansin, Abbotsford Heatin ja Chicago Wolvesin joukkueissa. Parhaan kautensa 188 senttiä pitkä ja 90 kiloa painava puolustaja pelasi 2009–10 Rochesterissä. Hänen saldonsa oli silloin 76 ottelussa 13+18=31 (+22).

Myös KHL-liiga on tullut Henrylle tutuksi. Hän pelasi kauden 2010–11 Minskin Dynamossa.

– Olen mielestäni fyysinen ja hyvin liikkuva puolustaja. Tarkoitukseni on auttaa uutta joukkuettani niin hyvin kuin pystyn. Toivon, että kauden loppu menee joukkueeltani ja itseltäni hyvin, Calgarysta kotoisin oleva Henry sanoo.

Hän myöntää, ettei tiedä kovinkaan paljon suomalaisesta jääkiekkoilusta, eikä sitäkään vertaa HPK:sta tai Hämeenlinnasta.

– Olen kuullut, että täällä pelataan samankaltaista jääkiekkoa kuin Pohjois-Amerikassa. HPK:sta en ehtinyt tietoa paljon saada, koska lähtö Suomeen tapahtui niin nopeasti.

Henry pelasi Oklahomassa kolmen suomalaispelaajan kanssa.

– Teemu Hartikainen, Antti Tyrväinen, Toni Rajala, hän luettelee.

– En kuitenkaan ehtinyt nähdä kavereita tällä viikolla ennen Suomeen lähtöäni. AHL:ssä on nyt All stars -ottelun tuoma tauko, hän jatkaa.

Joka tapauksessa Oklahoma City Barons oli NHL:n työsulun ajan nimekäs joukkue. Siellä pelasivat muun muassa Edmonton Oilersin nuoret NHL-tähdet Jordan Eberle ja Ryan Nugent-Hopkins.

Tuskin vielä perjantaina

Henry sanoo olevansa valmis pelaamaan HPK:ssa vaikka heti.

– Omasta puolestani olen valmis pelaamaan heti perjantaina, hän naurahtaa ja myöntää lievän matkaväsymyksen.

Todennäköisesti Henry näkee kuitenkin HPK:n perjantaisen kotiottelun KalPaa vastaan katsomosta.

– Jos mitään loukkaantumisia ei tule, hän ei todennäköisesti pelaa perjantaina. Meillä on ottelu myös lauantaina (Ässät Porissa). Sen ottelun kokoonpanoa mietitään vasta KalPa-ottelun jälkeen, sanoo HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Selin näkee joukkueensa uuden puolustajan jäällä ensimmäisen kerran perjantain aamuharjoituksissa.

– En ole nähnyt miestä tositoimissa. Jos saamamme tiedot hänestä pitävät paikkansa, niin tervetuloa vaan. Saamme leveyttä joukkueeseen. Toivottavasti kausi jatkuu pitkään. Kaikkia miehiämme tarvitsemme.

Henry tietää, että liiga on ensi viikolla maaottelutauolla.

– Minulle harjoitusviikko sopii tähän saumaan hyvin. Saan rutiinia, harjoitella ja tutustua uuteen joukkueeseen.

Henry tuli Hämeenlinnaan kiireellä ja yksin, mutta sunnuntaina hän saa uuteen kotikaupunkiinsa tuttua seuraa.

– Tyttöystäväni (Jessie Sulidis) sai järjestettyä lennot viikonlopuksi. Hän tulee Hämeenlinnaan kymmeneksi päiväksi.

Eerolakin Kerhoon

HPK haki siirtoajan viime hetkillä myös toisen uuden miehen puolustukseensa. Kerhon oma kasvatti Ville-Veikko Eerola, 20, palaa Hämeenlinnaan loppukaudeksi.

Eerola oli HPK:n A-nuorten viime kauden SM-pronssia saavuttaneen joukkueen kapteeni. Tällä kaudella hän pelannut Mestistä Heinolan Peliitoissa. Eerola pelasi Peliitoissa 41 ottelua saldolla 5+15=20. Hän on ehtinyt jo korkata SM-liigan – Pelicansissa tuli yksi liigaottelu viime vuoden lopulla.

Hankala KalPa

HPK:n perjantainen kotivastus KalPa on liigan kärkikaartia – jo perinteisesti.

– Odotan kovaa peliä. Meidän on pelattava taas äärirajoilla, jos haluamme voittaa, muistuttaa Ari-Pekka Selin.

KalPa on Selinin mukaan ollut HPK:lle tällä kaudella hankala vastustaja.

– Olemme hävinneet sille pahiten maalipaikat. Edellisissä KalPa-otteluissamme olimme jäljessä, etenkin Kuopion otteluissa. Pyrimme nyt haastamaan KalPaa uudella ajatuksella. (HäSa)

Asiasanat

Mainos