Uutiset

HPK menetti johtonsa Forssassa

HPK:lta jäi kauden ensimmäinen voitto vieläkin ottamatta, kun se menetti harjoituspelissä Forssassa kahden maalin johtonsa Porin Ässiä vastaan.

Ässät käänsi pelin voitokseen 3–2 (0–0, 1–2, 2–0).

HPK hallitsi maalittomaan avauserän ensimmäistä puoliskoa kahden peräkkäisen porilaisjäähyn jälkeenkin. Erän puolivälissä HPK-jäähy käänsi voimasuhteita ja Joni Myllykoski sai HPK:n maalilla enemmän torjuttava.

HPK tuli toiseen erään niin vahvasti, että erän alkuminuuteilla Jyri Niemen ja Juhani Jasun runsaan minuutin välein sivaltamat maalit olivat ansaittuja. HPK hallitsi erää loppuun asti, mutta viimeisellä minuutilla Mikael Saha pääsi tuikkaamaan Ässien kavennuksen.

Peli kääntyi heti päätöserän alussa, kun Ässien amerikkalaishyökkääjä Austin Smith tasoitti ensimmäisestä hyökkäyksestä ja Kasperi Nuto vei vielä samalla minuutilla Ässät johtoon.

HPK sai erän loppua kohden painetta porilaismaalille, mutta tasoitus jäi tekemättä.

HPK:n valmentaja Pasi Arvonen ei ollut peliin tyytyväinen.

– Ensimmäinen erä oli molemmin puolin sekavaa. Toisessa meillä oli tosi hyvä kymmenminuuttinen, mutta erän lopussa päästimme Ässät peliin mukaan. Kolmannen erän alku oli sitten katastrofaalinen. Meille tuli muutenkin pitkin peliä liikaa henkilökohtaisia virheitä eikä fokus ollut pelissä riittävästi, Arvonen kritisoi.

Ässien valmentaja Pekka Rautakallio oli tietysti peliin tyytyväisempi.

– Ryhdistäydyimme kolmannessa erässä, johon saimme unelma-alun. Kokonaisuutenakin peli sujui meiltä nousujohteisesti. Suurin ilo oli A-junioriketju, joka ei ole harjoitellut kanssamme lainkaan, mutta näytti heti pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla, Rautakallio kehui.

Liigajoukkueiden vierailu veti Forssan jäähalliin 859 katsojaa. (HäSa)

Asiasanat

Menot