Uutiset

HPK meni helposti välieriin

Hämeenlinnan Pallokerhon peli notkahti vain hieman ensimmäisessä erässä Pieksämäki Volleytä vastaan tämän kotisalissa Urskilla. Sen jälkeen vieraat käänsivät kaasuhanat auki ja se oli Volleyn menoa.

HPK voitti naisten Mestaruusliigan puolivälierien toisen osaottelun Pieksämäellä lukemin 3–1 ja meni välieriin suoraan kahdella voitolla.

HPK:n päävalmentaja Teemu Sarna oli tyytyväinen ottelusarjaan, sillä joukkue kaipasi juuri tämän tason kovia otteluja pudotuspelien aluksi.

– Pelistä tuli sellainen kuin hieman odotettiin. Tiesimme, että Pieksämäki yrittää rikkoa meidän peliä kotisalissaan kovalla syötöllä. Siinä se jollain lailla myös onnistui, Sarna selvitti.

Kotijoukkueen syöttöjen kohde oli HPK:n libero Tiiamari Sievänen, jonka vastaanoton onnistumisprosentti oli kuitenkin niinkin hyvä kuin 62.

Siitä huolimatta HPK oli alussa vaikeuksissa. Sen ei saanut peliään kulkemaan varsinkaan toisen keskipelaajan Laura Pihlajamäen kautta.

HPK otti kaikkiaan 12 torjuntapistettä. Se ei Sarnan mukaan kuitenkaan ollut sitä, mitä sen olisi pitänyt olla.

Konecna piristyi lopussa

Neljännessä erässä vieraiden ratkaisijaksi nousi siihen asti varjojen mailla ollut Martina Konecna. Hän löi puolet koko joukkueen neljännen erän pisteistä. Konecna latoi pallo kenttään varsinkin nelospaikalta.

Myös Pieksämäen valmentajan Viktor Circenkon mukaan ottelu ratkaistiin jälleen nelospaikalta, jossa HPK:lla oli parempia pelaajia. Siinä kohtaa ilmenivät joukkueiden suurimmat erot.

HPK oli selkeästi Volleytä kovempi joukkue kaikilla lentopallon osa-aluilla. Se oli suorastaan pelottavan hyvä, sillä ei kotijoukkuekaan huonosti pelannut.

Kotijoukkue rimpuili vastaan kunnolla toisen erän puoliväliin. Siinä vaiheessa HPK terästi torjuntaansa, ja erä ratkaistiin juuri verkolla.

Pieksämäen kovimman luun eli Quinsy Verdinin vieraat pehmittivät betonisella torjunnalla. Edessä oli aina sellainen räystäs, että polvivaivaisella Verdinillä oli suuri vaikeuksia sen ohittamisessa.

Laitapelaajat tehokkaina

HPK:n peli oli jälleen kahden ehkä liigan tämän hetken kovimman pelaajan Marina Skenderin ja Martina Konecan laitapelin varassa. Joukkueensa parhaana palkitun Konecnan tehot olivat 24/+13 ja Skenderin 17/+13.

Sarnan mukaan ottelun ratkaisuksi muodostui se, että tiukassa paikassa löytyi sellainen pelaaja, joka pystyi pelin ratkaisemaan. Tämä pelaaja oli juuri Konecna.

– Se on tuollaiseen paikaan kohtuullinen suoristus, mutta ei hyvä, Sarna veisteli.

Kotijoukkueen paras pelaaja oli Taru Lahti, jota HPK yritti pehmittää syötöillään. Vastaanottoon Volley ei kuitenkaan kaatunut, vaan siihen, että nyt oli vastassa yksi kovimmista joukkueista, joka on Pieksämäellä tällä kaudella vieraillut. (HäSa)

Asiasanat