Uutiset

HPK meni välieriin

HPK:n naiset jatkavat pelejään lentopallon Mestaruusliigan välierissä.

Kerho kaatoi lauantaina puolivälierien toisessa osassa Pieksämäki Volleyn tämän kotisalissa erin 1–3 (25–27, 23–25, 25–12, 17–25) ja meni jatkoon kahdella voitolla.

Pieksämäki oli toisessa osaottelussa jopa yllättävän vaikea vastus HPK:lle. Kotijoukkue pelasi ehdottomasti kauden parasta peliään. Se ei taitavaa vastustajaa kunnioittanut tippaakaan.

Kolmannen erä Pieksämäki vei helposti. Neljänteen erään HPK-valmentaja Jukka Koskinen käänsi kenttäjärjestyksen sellaiseen asentoon, että sai Sue Jacobin ja Pihla Pelkiön paritorjunnan kotijoukkueen parhaan pallontappajan Julia Tokarenkon eteen.

Siihen mureni Pieksämäen peli lopullisesti.

Pelkiö otti viisi ja Jacobi neljä torjuntaa. Se on lähes kaksinkertainen määrä siihen nähden, mitä koko Volleyn joukkue sai torjuntoja. HPK:n sankari ottelussa olikin 25/+13 pistettä tehtaillut Sue Jacobi.

Pieksämäelle tunnustusta

Koskinen antoi Pieksämäelle tunnustusta sen suhteen, että se pelasi koko ajan nousujohteisesti. Viimeinen peli oli sen paras.

– Pitää hattua nostaa, että selkä seinää vastaan kotijoukkue pelasi näin hyvin. Varsinkin liberona pelannut Outi Immonen pelasi parhaan ottelunsa näistä kolmesta kohtaamisesta, Koskinen jutteli.

HPK:n tarkoitus oli syötöillä kiertää Immosta, mutta silti syötöt vain hänelle suuntautuivat.

Toisaalta Pieksämäen vastaanotto toimi tällä kertaa paremmin kuin koskaan tällä kaudella.

Julia Tokarenkon ja Lena Kozyriatskan onnistumisprosentit huitelivat 60:n tietämissä.

Se näkyi suoraan joukkueen keskipelissä, joka puolestaan toi tilaa laitahyökkäyksille ja vaikeuksia HPK:lle.

Ehkä vastaanotto oli se osa-alue, jossa kotijoukkue oli HPK:ta hieman parempi. Pieksämäellä ei ollut vain verkolla sellaista tykistöä, mitä löytyi HPK:lta. Myös Katja Kylmäahon passipeli oli laadukkaampaa kuin Volleyn Olga Lezhenkinan.

Koskisen mukaan Immosen uhrautuva puolustuspelaaminen näkyi myös heidän hyökkäyspelissä. Palloja oli vaikea saada kuolemaan.

– En tiedä mistä johtui, mutta kyllä se oli meiltä jotenkin hermostunutta pelaamista alusta lähtien. Ottelusarjan katkaisemissa on tietysti aina ne omat tuskansa, Koskinen pohti.

Parempi jatkoon

HPK oli kaikilla mittareilla mitaten kuitenkin selvästi kotijoukkuetta parempi joukkue, eikä se suinkaan ole vielä sanonut viimeistä sanaa. Hyökkäyksiin on kuitenkin kaivettava lisää tehoja.

Koskinen oli tyytyväinen siihen, että puolivälierät tulivat juuri tähän saumaan, koska ne toimivat hyvänä harjoituksena tuleviin välieriin.

– On meillä vielä aikatavalla tekemistä tämän uuden kuusikon kanssa. Peli oli tällä kuusikolla kuitenkin vasta neljäs, Koskinen muistutti.

Jacobin ohella joukkueen hyökkäys lepäsi Anna Borichevan (14/+5 ja Aneli Otinerun (14/+3) varassa. Molempien hyökkäysprosentit olivat kuitenkin vain hieman päälle 30:n.

Pieksämäen valmentaja Viktor Circenko sanoi, että joukkue pelasi kauden parhaan pelinsä. Tämän parempaan he olisivat tarvinneet apuja taivaasta.

Palkintoraati arvioi HPK:n parhaaksi Sue Jacobin ja kotijoukkueen paras oli Julia Tokarenko. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.6.2020