Uutiset

HPK-naiset järjestää mestarien turnauksen

Hämeenlinnassa nähdään joulukuussa kansainvälistä jääkiekkoa, kun naisten suomenmestaruuden ensimmäistä viime keväänä voittanut HPK järjestää Euroopan mestareiden cupin välieräturnauksen. Turnaus pelataan Rinkelinmäellä joulukuun 2.-4. päivä.

-Meillä oli mahdollisuus lähteä mukaan tähän turnaukseen voitettuamme keväällä SM-kultaa. Kevään korvalla teimme päätöksen osallistumisesta ja toivoimme saavamme myös yhden turnauksen järjestettäväksi. Onneksi niin kävi. Tämä on Suomen naisten jääkiekolle ja Hämeenlinnalle hienoa asia. Uskon myös, että turnaus ei ole itse järjestettynä välttämättä taloudellisesti yhtä vaativa kuin jos olisimme lähteneet ulkomaille, arvelee HPK-naisten toimitusjohtaja Ville Kalliomäki.

Hämeenlinnan välieräturnaukseen saapuu varmuudella kazakstanilainen Aisulu Almaty. Kaksi muuta joukkuetta varmistuvat lokakuussa pelattavien karsintaturnauksien jälkeen. Rinkelinmäellä nähdään A- ja D-lohkon voittajat. A-lohkossa jatkopaikasta taistelevat italialainen EV Bozen 84, saksalainen ESC Planegg, puolalainen TMH Bisset Polonia Bytom ja espanjalainen CH Valladolid Uemc Dismeva. D-lohkossa ovat mukana Tshekin HC Slavia Praha, Itävallan EHV Sabres Vienna, Unkarin Budapest Stars ja Slovakian HC Spisska Nova Ves.

Hämeenlinnassa pelataan kaksi ottelua päivässä. Jokainen joukkue kohtaa kertaalleen toisensa ja kaksi parasta etenee helmikuussa pelattavaan lopputurnaukseen.

-Meillä on kiinnostusta saada sekin järjestettäväksemme, jos käy niin mukavasti, että pääsemme sinne pelaamaan, Kalliomäki kertoo. (HäSa)