fbpx
Uutiset

HPK-naiset saa vahvistuksen Italiasta

HPK-naisten lentopallojoukkue saa kovatasoisen vahvistuksen. Syksyllä alkavaan Mestaruusliigaan valmistautuva HPK nimittäin teki vuoden mittaisen sopimuksen italialaisen yleispelaajan Ilaria Maruottin kanssa.

21-vuotias italialainen on maailman kovimpiin sarjoihin kuuluvassa Italian A1-liigassa pelaavan Liu Ju Modenan pelaaja. Hän tulee Hämeenlinnaan lainasopimuksella seurojen välisen alkavan yhteistyön ansiosta.

– HPK:ssa pelaaminen on ensimmäinen kokemukseni ulkomailta, enkä itse asiassa osannut odottaa tällaista mahdollisuutta. Ensimmäinen ajatukseni oli heti, että Suomessa on varmasti kylmä. Ajatus kylmyydestä jäi kuitenkin nopeasti taka-alalle, kun mietin kuinka hienon mahdollisuuden olen saanut, Maruotti kertoo.

Seuran italialainen päävalmentaja Luca Chiappini tietää uuden pelaajansa vahvuudet.

– Ilaria on nuori ja lahjakas pelaaja, jolla on jo takana hyvä ura Italiassa. Hän on tekninen lentopalloilija, jonka läsnäolo kentällä tuo kuusikkoon hyvää tasapainoa, Chiappini arvioi.

Neuvottelut italialaisseuran kanssa eivät olleet yksinkertaisia, mutta lopputulos on hämeenlinnalaisille mainio. Seura aloittaa myös yhteistyön Liu Ju Modenan kanssa.

– Neuvotteluista pitää kiittää Kalliomäen Villeä (HPK:n toiminnanjohtaja). Hän oli kärsivällinen, ja yhdessä saimme monimutkaiset neuvottelut vietyä läpi. Yhteistyö Liu Ju Modenan kaltaisen seuran kanssa on todella tärkeää nuorillemme. Haluamme antaa heille mahdollisuuden pelata mahdollisimman korkealla tasolla ja Modena on yksi Euroopan lentopallopääkaupungeista. Järjestämme heidän kanssaan myös leirin syksyllä, Chiappini paljastaa.

Modenan tasosta kertoo muun muassa se, että joukkue voitti viime kaudella Italian cupin.

Maruotti haluaa tuoda HPK:hon kokemuksensa kovista peleistä.

– Toivottavasti pystyn pelaamaan Suomessa parasta lentopalloani ja tuomaan mukanani kaiken sen, mitä olen nähnyt ja oppinut A1-liigassa pelaavilta huippupelaajilta. Olen mielestäni tasainen vastaanottopelaaja ja hyökkään sekä etu- että takakentältä. Yritän itsekin kehittyä ja saada lisää vahvuuksia peliini tämän uuden mahdollisuuden aikana, Maruotti sanoo.

HPK:n lentopallonaisten joukkue on Maruottin sopimuksen jälkeen lähes valmis. Päävalmentaja Chiappinin mielestä Kerhon joukkueessa on hyvä balanssi.

– On tietysti hankala verrata joukkuettamme muihin, koska emme vielä tiedä, millaiset ryhmät vastustajillamme on kasassa, italialainen muistuttaa.

HPK:ssa pelaavat ensi kaudella Maruottin lisäksi passarit Annina Antikainen, Katja Kylmäaho ja Oona Yli-Pekkala, keskipelaajat Karoliina Friberg, Michaela Madsen, Roosa Nieminen ja Pihla Pelkiö, liberot Saana Koljonen ja Eveliina Rautiainen sekä laitapelaajat Anna Boricheva, Piia Korhonen ja Noora Venho. Chiappinin lisäksi joukkueen valmennuksesta vastaavat italialaiset Luca Nidasio (kakkosvalmentaja) ja Antonio Voteno Prina (fysiikkavalmentaja). HäSa

Asiasanat

Menot