Uutiset

HPK-naisten voittoputki jatkui yhä

HPK:n naisten lentopallojoukkue on tiistain ottelunsa jälkeen pelannut vihdoin sen verran Mestaruusliigan otteluita, että se on sarjataulukossa esitystensä edellyttämällä sijalla. Kerho kaatoi Elenia-areenassa huittislaisen LP Vampulan vaikeuksitta suoraan kolmessa erässä ja nousi seitsemän ottelun voittoputkellaan 21 pisteeseen ja sarjan kärkeen. Eränumerot menivät HPK:lle Vampulaa vastaan 25–18, 25–9, 25–19.

LP Viesti on Kerhon ohella 21 pisteessä, mutta viime kaudella Kerholle liigamestaruuden viidennessä loppuottelussa menettänyt salolaisjoukkue on pelannut kaksi ottelua enemmän ja hävinnyt kummankin ns. ylimääräisen pelinsä.

– Peli oli meiltä taas hyvä, kun 3–0 taas voitimme, vaikka näin tiuhaan pelatessa on aina vähän vaikeaa saada ajatukset peliin. 3–0 oli kuitenkin se tärkein juttu, mietti HPK:n paitaan täksi kaudeksi palannut Salla Karhu.

HPK:n pelitahti on lentopalloliigaan poikkeuksellinen. Se sai huilata vähän aikaa sitten muutaman viikon ajan, mutta nyt joukkue on pelannut kolme peliä viidessä päivässä ja jatkaa tahtiaan vielä tämän viikon perjantaina ja sunnuntaina (kotiottelut Liigaplokia ja WoVo Rovaniemeä vastaan) ennen kuin se matkustaa ensi viikolla pohjoisen kiertueelle. Vieraissa Kerho kohtaa 7. joulukuuta Rovaniemellä taas WoVon ja heti seuraavana päivänä Kuusamossa Pölkyn.

– Nyt on vähän kuin kevään fiilis, kun pelaamme joka toinen päivä. Olemme kuitenkin aika rutinoituneita ja aina kun menemme kentälle, osaamme asennoitua kunnolla. Valmistelut pitää tehdä kunnolla ja silloin homma toimii.

Tiistain vastustaja LP Vampula on tullut alkukauden aikana joukkueelle tutuksi Suomen cupissa.

– Olemme pelanneet sitä vastaan monta kertaa, eikä vastustajassa ollut isoja yllätyksiä. Meillä oli hyvät taktiikat ja tiesimme miten Vampulaa pelaa, Karhu kertoi.

Kerhon alkukausi on ollut hieno. Joukkue on hävinnyt Mestaruusliigassa vasta yhden erä, kun Pieksämäki yllätti sen sunnuntaina avauserässä.

– En osaa sanoa, mistä se johtuu. Tytöt ovat olleet tikissä heti alussa ja meillä on niin hieno joukkuehenki ja jokainen antaa siihen oman osansa, Karhu kehui.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini oli omiensa esitykseen ansaitusti tyytyväinen.

– Olen tyytyväinen, koska pelasimme hyvää lentopalloa. LP Vampula oli varmasti vähän väsynyt, koska se pelasi myös maanantaina ja onnistuimme antamaan sille painetta ensin syötöllä, jonka jälkeen torjuimme hyvin, Chiappini kertasi ottelua.

Italialainen myöntää, ettei joukkueen valmistaminen jokaiseen otteluun tiiviissä pelitahdissa ole aina yksinkertaista.

– Meidän pitää saada lepo ja työnteko tasapainoon, sillä lepo on ihan yhtä tärkeä asia. Helppoa se ei tosiaankaan ole, mutta sen takia teen otteluiden aikana paljon vaihtoja, päävalmentaja kertoi.

HPK:n tehokkain pelaaja oli viime aikoina hyvään peliin yltynyt Allison Mayfield, joka teki 20 pistettä. Vieraiden ykköspistenainen oli Annukka Paloniemi seitsemällä pisteellään. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic