Uutiset

HPK nappasi slovakkisentterin, Eero Somervuori tekee paluun

Hämeenlinnan Pallokerhon joukkueen rakentaminen etenee, kun seura julkaisi maanantaina kolme uutta pelaajasopimusta.

Ensi kaudella Kerhossa nähdään slovakialainen keskushyökkääjä Marek Viedensky ja hämeenlinnalaisyleisölle tuttu laituri Eero Somervuori. Molempien hyökkääjien kanssa on tehty yksivuotiset sopimukset.

Lisäksi HPK:ssa jatkaa viime kaudella ensimmäiset liigapelinsä pelannut nuori puolustaja Joni Tuulola kolme kautta kattavalla sopimuksella.

Sopimusten ohella HPK ilmoitti, että hyökkääjä Ville Viitaluoman sopimus on purettu. Viitaluoma pelaa ensikaudella SHL-joukkue Örebrossa, jossa hän kiekkoili jo viime kauden lopussa.

HPK:n toimitusjohtajan Risto Korpelan mukaan sopimus purettiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Tähän ei liity mitään dramatiikkaa. Viitaluoma halusi lähteä Ruotsiin ja katsoa sen tien vähän pidemmälti, Korpela kertoi.

Kokoa ja kokemusta

Slovakkisentteri Viedensky on 23-vuotias oikealta laukova pelaaja. Viime kaudella San Jose Sharksin NHL-varaus pelasi AHL-joukkue Worchester Sharksissa. 54 ottelussa tehopisteitä kertyi 6+17=23.

Toukokuussa Viedensky edusti myös Slovakian maajoukkuetta Minskin MM-kisoissa.

Kookas 192-senttinen Viedensky tuo kaivattua lisäystä Kerhon keskushyökkääjätilanteeseen.

– MM-kisoissa pääsin seuraamaan Marekin pelejä ja olen erittäin tyytyväinen, että saimme hänet meille. Hän on iso ja röyhkeä pelaaja, joka auttaa joukkuetta, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen iloitsi.

Kokemusta nuoreen joukkueeseen tuo puolestaan Hämeenlinnaan palaava Eero Somervuori. 35-vuotias laituri pelasi 2000-luvun alussa HPK:n paidassa kolme kautta ja muodosti ikimuistoisen tehoketjun Tommi Santalan ja Antti Miettisen kanssa.

Viime kaudet Somervuori on pelannut Ruotsin SHL:ssä ja Helsingin IFK:ssa.

– Olin vielä aamulla harjoittelemassa, ennen kuin sopimus selvisi. Aika nopeasti tämä kävi, enkä ole vielä asiaa ihan kokonaan sisäistänyt. Motivaationi on todella korkealla, sillä viime kausi oli minulle hankala. Aivan kuten edelliselläkin kerrallani HPK:ssa, haen taas uralleni täältä nostetta. Tarkoitukseni on pelata vielä useampi kausi, vaikka ikää jo onkin, Somervuori kertoi.

Pakkiosasto mallillaan

HPK:n ensi kauden joukkue alkaa uusien sopimusten avulla saada muotoaan. Päävalmentaja Arvosen mukaan Kerho hakee vielä muutamaa lisäystä hyökkäyspäähän.

Puolustajapaketti taas alkaa olla jo tässä vaiheessa kasassa.

Arvonen sai viikon alkajaisiksi huokaista helpotuksesta, kun kanadalaispakki Craig Schiran jatko HPK:ssa varmistui. Vielä viime viikolla Kerhossa jännättiin, siirtyykö Schira Pohjois-Amerikan kaukaloihin.

– Sunnuntaina varmistui, että Craig jatkaa meillä. Olen tällä hetkellä tyytyväinen puolustajiimme. Viimevuotinen runko säilyy ja Tuulolan Joni hakee sitten paikkaansa kokoonpanossa, Arvonen sanoi.

Isänsä Markon jalanjälkiä kulkeva 18-vuotias Joni Tuulola pääsi viime kaudella näyttämään kyntensä neljässä liigapelissä ja teki liigauransa avausmaalinkin heti ensimmäisessä pelissään.

– Tähtäimeni on tulla huippupelaajaksi ja HPK tarjoaa hyvät puitteet kehittymiseen. En näe mitään syytä, miksi en nousisi täällä urallani eteenpäin, Tuulola mietti. (HäSa)

Asiasanat