Uutiset

HPK näytti kaapin paikan

Rovaniemeläinen Woman Volley on ollut HPK:lle paha vastustaja tämän kauden lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Perjantaina pelatussa tasauskierroksen ensimmäisessä osaottelussa Rovaniemellä Kerho voitti vaivoin 3–2 ja edellisessä Hämeenlinnan kohtaamisessa WoVo veti jopa pitemmän korren.

Sunnuntaina Kerho ei jättänyt mitään sattuman varaan. Se vei Elenia-areenassa pelttua tasauskierroksen kotiotteluaan alusta loppuun ja vakuuttavasti. Eränumerot 25–13, 25–16 ja 25–15 todistavat hämeenlinnalaisten murskaavaa ylivoimaa.

– Hyvä tulos, hyvä esitys, hyvä ja aggressiivinen syöttö. Sarjatilanteen kannaltakin tämä oli meille tärkeä voitto, julisti HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano, joka piti aikalisillään huolen siitä, ettei oman joukkueen ote päässyt veltostumaan ylivoimasta huolimatta.

WoVon peli meni läskiksi jo surkean nostonkin takia. Kerho paukutti kolmen erän ottelussa 15 ässää ja se on todella kova lukema. Neljän ässän pelaajia olivat Piia Korhonen, Karoliina Friberg ja Lexi Erwin.

Boricheva erinomainen

HPK pelasi tasaisen vahvasti alusta loppuun, mutta silti yksi oli yli muiden. Anna Boricheva (18/+16) pelasi kauden parhaansa Elenia-areenassa. Katja Kylmäaho tarjosi Borichevalle korkeita passeja, joista tämä pääsi tykittämään yli torjunnan.

– Palasimme Katjan kanssa korkeisiin palloihin ja ne onnistuivat. Ei siitä valmentajien kanssa etukäteen puhuttu. Sovimme jutun kaksistaan Katjan kanssa, Boricheva hymyili pelin jälkeen.

– Korkeat passit ovat minulle paras vaihtoehto, kun voin lyödä torjunnan yli, hän jatkoi.

Boricheva myönsi, ettei WoVo ollut yhtä kova kuin pari päivää aikaisemmin kotikentällään.

– Se oli kuin eri joukkue perjantaiseen verrattuna.

HPK jatkaa liigaa LP Viestinkin kaatanutta Oriveden Ponnistusta vastaan ensi sunnuntaina Elenia-areenassa.

– Se on tärkeä peli. OrPo on hyvin puolustava joukkue. Sitä vastaan on aina vaikea pelata, kun se puolustaa uskomattomasti, Boricheva mietti.

HPK:n ongelmat ovat samat kuin ne ovat olleet. Joukkueen materiaali on kapea.

– Vaikea tilanne, kun Eve (Eveliina Rautiainen) ei ole kunnossa, toinen passari (Noora Venho) pelaa liberona, keskitorjujia on kaksi ja vaihtaa voi käytännössä vain kaksikkoa Piia (Korhonen) ja Niko (Nikola Senkova), Boricheva selvitti.

Ja siltä vaikuttaa, että Venho jatkaakin liberona, jona hän on pelannut kelpo otteluita.

– Kunnioitan Noppia. Hän on uhrautunut kaksi kuukautta. On tietysti vaikeata, kun on vain yksi passari, mutta Noora jatkaa liberona, jos itse haluaa. Se voi olla hänen uransa jatkon kannaltakin järkevin ratkaisu.

Kyllösen polvi ei kestä

WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö ei lähtenyt selittelemään tappiota väsymyksellä, pitkällä matkalla, eikä millään muullakaan joutavanpäiväisellä. Yksi selittävä syy joukkueen alakuloon kyllä oli: luottopelaajista Karoliina Kyllönen ei pystynyt pelaamaan kuin pari takakenttäkierrosta. Kyllösen polvi on hajalla.

– Yhden runkopelaajan poissaolo näkyi. Se teki kapeaan materiaaliin ison loven, Mäkikyrö mietti.

– Kyllönen menee magneettikuvaukseen viikolla. Se jälkeen tiedämme, kuinka isosta asiasta alamme murehtia, hän jatkoi.

Mäkikyrö antoi omasta joukkueestaan puhtaat paperit vain Amber Kaufmanille ja Johanna Pekkariselle.

– Vastaanotto hajosi täysin. Vaikea on lähteä rakentamaan peliä, kun vastustaja syöttää 15 ässää. Passarikin (Heidi Rovanperä) vähän epäonnistui ja hakkuri (Jana Jaudzema) oli täysi nolla, Mäkikyrö arvioi. (HäSa)

Asiasanat