fbpx
Uutiset

HPK nollasi LP Kangasalan

HPK:n lentopallojoukkueen päävalmentaja Luca Chiappini myhäili miettiessään omien pelaajiensa otteita harjoituspelissä LP Kangasalaa vastaan Elenia-areenassa tiistaina. Kotijoukkue voitti vieraat suoraan kolmessa erässä (25–23, 25–20, 25–23), ja päälle päätteeksi pelattiin vielä neljäs erä (25–20).

– Olen tyytyväinen. Olemme pystyneet kehittämään peliämme, vaikka kaikki piti tavallaan aloittaa nollasta joukkuettamme kohdanneen hätätilanteen takia, Chiappini sanoi.

Hätätapauksella valmentaja tarkoitti kuubalaisen yleispelaajan Lisbeth Arredondon äkkilähtöä takaisin kotimaahansa tällä viikolla.

Harjoituspelin perusteella Chiappini ei halunnut erikseen nostaa ketään pelaajaa erityisesti esiin.

– Kaikki tytöt olivat hyvin keskittyneitä ja tekivät, mitä halusin heidän tekevän. Jokainen hoiti oman osansa, myös ne, jotka eivät pelanneet, hän kiitteli.

Melko tasaisen vahvalta kauden tässä vaiheessa HPK vaikuttikin. Keskitorjuja Michaela Madsen (10/+9) on selvästi palannut samalla voimalla ja iloisuudella, mihin hän keväällä jäi ennen loukkaantumistaan.

Italialaisvahvistus Ilaria Maruotti (14/+1) näytti monta hyvää puolta itsestään; hän syöttää vaikeita palloja, sijoittuu kentällä hyvin, liikkuu mainiosti ja lyö kovaa. Yhtä monta pistettä teki hakkuri Pia Korhonen (14/+5). Anna Borichevan saldo oli 11/+6 ja keskipelaaja Roosa Niemisen 7/+7.

Uusista tulokkaista myös passari Annina Antikainen ja libero Saana Koljonen vakuuttivat tasaisuudellaan.

Erikoista illan pelissä oli se, että HPK peluutti kentällä samaan aikaan kahta liberoa, kun haluttiin vastaanottoon vahvuutta.

– Nyt on hyvä tilanne, kun pystymme tekemään tällaisia vaihtoja, Chiappini sanoi.

Kangasalan riveissä olikin sitten harvempaa, sillä heillä ei ollut käytännössä kuin yksi vaihtopelaaja matkassa.

Seuraavan kerran HPK saa tuntumaa parhaisiin liigavastustajiinsa Salossa pelattavassa turnauksessa ensi viikonloppuna.

Asiasanat

Menot