Uutiset

HPK nousi jo viidenneksi

HPK teki Kuopiossa sen, mihin joukkue oli kyennyt viimeksi 27.10.2009 – nimittäin voittamaan runkosarjan ottelussa KalPan sen kotikaukalossa Kuopiossa.

HPK:n voitto tuli pitkäjänteisen uurastamisen tuloksena lukemin 2–4 (1–0, 0–0,1–4). Kaksi viimeistä maalia hämeenlinnalaisille teki Borna Rendulic.

Kerhon voitto olisi voinut olla suurempikin ilman KalPan maalissa pelannutta Pekka Tuokkolaa. Hän torjui ottelussa 32 laukausta, kun HPK:n maalissa Mikko Tolvanen selvisi 14 torjunnalla.

Voittonsa ansiosta HPK nousi liigassa jo viidenneksi pudottaen samalla KalPan seitsemänneksi säälipleijaristien joukkoon. KalPalla menee nyt heikosti, sillä Niiralan montusta torstaina haki pisteet JYP. HPK:n ja KalPan välissä taulukossa on Kärpät, joka myös hävisi lauantaina. Kerho on samoissa pinnoissa jo neljänneksi nousseen hurjavireisen Ässien kanssa, mutta ottelun vähemmän pelanneena.

HPK:lla oli tekopaikkoja

Vaikka KalPa veikin ensimmäisen erän Janne Kolehmaisen tahtomaalilla, niin kunnon kontrolloituja hyökkäyksiä se ei saanut aikaiseksi. Rendulicilla oli mahdollisuus tasoittaa ottelu Kolehmaisen osuman jälkeen. Hän pääsi läpi KalPan puolustajien välistä, mutta Tuokkola venyi loistavaan pelastukseen.

 Seuraava HPK:n tilaisuus tuli, kun Jordan Henry jäähyltä päästessään toisen erän alussa karkasi läpi, mutta jälleen Tuokkola veti pidemmän korren. Muutenkin HPK:n pelihuumori oli kohdallaan ja taktiikka selkeämpi. HPK pääsi pelaamaan jo viidellä kolmeakin vastaan, mutta ainoaksi tekopaikaksi jäi Jere Sallisen ylärimalaukaus. Toinen erä oli selvästi HPK:n, mutta ilman tulosta.

Rautiainen tasoitti

Kolmannessa erässä kahden minuutin pelin jälkeen tuli HPK:n tasoitus. Teemu Rautiainen ujutti kiekon siirtyvän maalin uumeniin Jesse Saarisen ja Juha Kiiholman esityöstä.

KalPan Kalle Kerman vei joukkueensa jälleen johtoon noin seitsemän minuuttia myöhemmin, mutta sitten peli siirtyi lopullisesti vieraille.

Ensin Henry, sitten Rendulic

Tasoituksen hoiteli Henry, joka vauhdilla kavensi maalille. Syöttäjinä kunnostautuivat Aleksi Laakso ja Johan Larsson. Rendulic teki 2–3 ylivoimalla Laakson ja Jere Sallisen esityöstä neljä minuuttia ennen loppua ja niitin hän iski tyhjään maaliin vain minuutti ennen päätösvihellystä.

 – Erittäin tyydyttävä voitto. Joukkueella on nyt suuri halu tapella suorasta playoffs-paikasta. Porukan ilme ja liike on kovalla tasolla, HPK:n tyytyväinen kakkosvalmentaja Pasi Arvonen iloitsi.

– Olihan tämä iso harppaus torstaisesta Blues-pelistä. Nälkä kasvaa menestyksen myötä ja taistelutahto lisääntyy koko ajan, hän jatkoi. 

KalPan kakkosvalmentaja Sami Hirvonen oli pettynyt ja lyhytsanainen.

– Ilman Tuokkolaa tämä olisi ratkennut jo paljon aiemmin. Meillä on kipsi päällä, mutta se murretaan ensi viikolla länsirannikon kiertueella, valoi Hirvonen uskoa itseensä ja pelaajiinsa. (HäSa)

Päivän lehti

1.4.2020