Uutiset

HPK nousi kolmannen kerran kahden maalin takaa

Kolmannen kerran vastustaja pääsi kahden maalin johtoon, kolmannen kerran HPK nousi takaa-ajoasemasta tasoihin ja toisen kerran nousu toi myös voiton.

Kuopiossa HPK otti toisen pisteen voittolaukauskilpailussa, mutta keskiviikkona Mikkelin Jukureita vastaan ei tarvinnut odotella kuin 19 sekuntia jatkoaikaa ennen kuin Sakari Manninen pääsi Joonas Lehtivuoren esityöstä nokikkain liigatulokkaan maalivahdin Mika Norjan kanssa ja nosti kiekon rystyllä maaliin.

Maalin alustanut Lehtivuori oli Kerhon voitossa isossa osassa. Hän hiipi kahden maalin takaa-ajoasemassa maalille ja pääsi tekemään kauden avausmaalinsa Norjan avustuksella. Maalivahti torjui Teemu Suhosen jäätä pitkin tulleen laukauksen suoraan Lehtivuoren lapaan.

– Aloitimme tahmeasti, emmekä saaneet kunnon draivia päälle. Vastustaja oli mielestäni paljon parempi ensimmäisessä erässä. Toiseen erään paransimme ja tulimme kahden maalin takaa tasoihin ja otimme vielä voitonkin. Kyllähän tämä maistuu, mutta vähän paremmin olisi pitänyt aloittaa, Lehtivuori sanoi.

Myös HPK:n tasoitusmaali oli puolustajan käsialaa. Ensimmäistä liigakauttaan pelaava Niclas Almari sai maistaa maalinteon herkkua vain 21 sekuntia Lehtivuoren kavennuksen jälkeen.

Keskiviikon ottelu oli kova kamppailupeli, mutta Lehtivuoren mielestä Jukurit ei ollut sen fyysisempi kuin kauden aikaisemmat vastustajat.

– Ei se siltä ainakaan itsestä tuntunut, että vastustaja olisi päässyt fyysisyydellä horjuttamaan. Ihan siinä missä muutkin se pelasi, mutta tuollainen ärsyttävän kurinalainen joukkuehan se on, Lehtivuori arvioi.

Maalinteko ei ole puolustajan pääprioriteetti, mutta onnistuminen maistuu aina myös pakeille.

– Kyllähän se hyvältä tuntui, kun paikkoja on ollut jo aikaisemminkin. Suhilta tuli hyvä kiekko maalille ja ajattelin käydä kurkkaamassa. Yleensä painottoman puolen hyökkääjä ei osaa aavistaa, että pakki nousee ja pääsin laittamaan kiekon maaliin. Ainakaan pakkien kanssa ei käyty etukäteen mitään erikoista läpi maalivahdin pelaamisesta. En tiedä oliko sitten hyökkääjien. Meille riittää yleensä se, että toimitamme kiekkoa maalille, Lehtivuori nauroi.

Puolustajan mukaan jatkoajan nopea kuvio oli sovittu etukäteen.

– Jukureilla oli kolme hyökkääjää kentällä, joten puhuimme ennen aloitusta, etteivät he ole välttämättä omalla alueella niin hyviä ja Manninen hukkuikin sitten heti alussa ja saimme tärkeän voittomaalin, hän kertasi.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanenkin myönsi, että Jukurit oli alussa vahva.

– Jossain vaiheessa tuntui, että illasta voi tulla pitkä. Joukkue on ollut yleensä alussa valmis ja kantanut siitä hyvin vastuuta, mutta nyt jostain syystä kaikilla ei ollut alusta saakka lamppu päällä. Toiseen saimme tunnetta ylös ja olimme vahvoja, vaikka jäimmekin kaksi maalia tappiolle. Loppuun saimme isot maalit, jotka muuttivat pelin luonnetta, Pennanen arvioi.

HPK:n toinen maalivahti vaihtui juuri ennen ottelua, mutta Nathan Lawsonin poisjäännissä ei ollut dramatiikkaa. Kanadalainen sai harjoituksissa kipeän osuman kiekosta ja hänen pelikyvyttömyytensä ratkesi vasta kokoonpanojen julkaisemisen jälkeen. HäSa

Katso video

HPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic