Uutiset

HPK nousi sillasta

Hämeenlinnan Pallokerho nousi sillasta ja kaatoi Oriveden Ponnistuksen 3–2 lentopallon naisten Mestaruusliigan tv-ottelussa. Viides erä päättyi vieraille 16–14.

OrPolla oli päätöserässä ottelupallokin, mutta Anna Boricheva tasoitti, sitten Lexi Erwin hankki ottelupallon vieraille ja ottelun huipennukseksi Michaela Madsen torjui voittopisteen.

HPK:n pelissä näkyi pitkä 15 tunnin paluu Itävallasta, kotona oltiin perjantain puolella. Toki OrPokin pelasi keskiviikkona viisi erää eurocupissa, ja se näkyi loppua kohden fyysisenä rasituksena.

HPK:n valmentaja Bruno Napolitano myönsi kuudennen ottelun kahdessa viikossa näkyneen.

– Otteluruuhka näkyi pelissämme kieltämättä, mutta OrPo oli kaksi erää todella hyvä, Napolitano sanoi.

Senkova yhä liberona

HPK:n kokoonpano oli sama kuin cupin otteluissa Klagenfurtia ja LiigaPlokia vastaan. Eli tshekkiyleispelaaja Nikola Senkova jatkoi liberona. Hän olikin OrPon syöttöjen kohde, 49 syöttöä tuli ja virheitä kertyi 7

Kaikkiaan OrPo syötti 13 ässää, kauden aiemmissa kuudessa ottelussa niitä oli vastustajalla yhteensä 29.

– Senkova pelaa liberona, koska muitakaan ei ole. Odotellaan Rautiaisen paluuta, en ole lääkäri, en tiedä milloin hän pelaa, Napolitano sanoi.

HPK:n paras pisteiden tekijä oli Piia Korhonen, 20 (+15). Lexi Erwin teki 19 pistettä, hänen tehosaldonsa oli +7.

Madsen torjui

Vastaanotto oli heikko, mutta niin se on ollut koko kauden ja silti voittoja on kertynyt. Keskitorjuja Michaela Madsen jäi siksi vähille töille hyökkäyksessä, mutta otti seitsemän torjuntapistettä.

– Mielestäni ottelu alkoi kääntyä, kun saimme syöttöä vaikeammaksi. OrPo joutui hyökkäämään enemmän laidasta. Syöttö on usein ollutkin liian heppoinen. Kakkosvalmentajakin (Luca Chiappini) sanoo joskus, että hänen mummonsakin syöttää pahempia, Madsen kuvaili.

HPK oli siis avauserässä vaisu, toisessa vähän parempi, kolmattakin se oli tappiolla 7–10, mutta torjunta alkoi pitää erän loppua kohden ja erä päättyi Erwinin ässään.

Neljäs erä oli HPK:n alusta loppuun. Päätöserää se johti 12-8, mutta Bojana Martinovicin syöttö oli liian paha ja hyökkäyksestä puuttui myös rohkeus.

OrPon valmentaja Laszlo Hollosy löysi tilastoista yhden syyn, miksi peli kääntyi.

– Kolmannessa erässä ei saatu torjuntapisteitä yhtään, Hollosy sanoi.

HPK:n pelissä näkyi alussa varmasti sekin, ettei perjantaina ollut illalla kuin kevyt palauttava harjoitus, eikä lauantaina ottelun varhaisen alkamisajan takia ollut treenejä.

Ottelun edetessä nämä vaivat unohtuivat ja kun itseluottamus kasvoi onnistumisten myötä, niin lumipalloilmiö oli valmis.

Jekaterina Skrabatun on mitä ilmeisimmin koko kauden sivussa ja alaraajavammasta kärsivän Rautiaisen paluu menee ainakin tammikuulle. Mutta HPK näytti että nykyiselläkin kokoonpanolla voitetaan otteluita.

– Kun saimme perusasiat kuntoon ottelun aikana, niin peli alkoi sujua kuten pitää. Ja pitää muistaa ettei tällä kokoonpanolla olla paljon pelattu. Yhteispelin hiominen vie aikaa, Madsen sanoi. (HäSa)

Asiasanat