fbpx
Uutiset

HPK nousi taas komeasti

Huikea ottelu – kovaa taistelua, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, dramatiikkaa, tunnelma katossa ja kotivoitto.

HPK on saanut käännettyä kurssinsa voittavaksi. Se kellisti JYPin toisen kerran vuorokauden sisään lauantaina ja Rinkelinmäellä aisti jo takavuosien lätkähuumaa. Taas Kerho tuli takaa. JYP lähti kolmanteen erään johtoasemassa, mutta Kerho teki erän neljä maalia.

Moni ei varmasti uskonut kotivoittoon vähän toisen erän puolivälin jälkeen, kun hienosti torjunut maalivahti Mikko Tolvanen. Tilalle tuli Anssi Pesonen, uransa ensimmäiseen liigaotteluun. Pesonen torjui kaiken kuin kokeneempikin liigaveskari.

-Tunne oli pelonsekainen, kun Tolvanen loukkaantui. Järvisen Mikahan on nyt LeKin mukana. Kohtalon ivaa, kun juuri tässä tilanteessa jouduimme vaihtamaan maalivahtia. Anssi Pesonen oli kuitenkin maalilla jäätävä, kehui HPK:n päävalmentaja Harri Rindell.

Voi olla, että Pesonen on seuraavissakin otteluissa kokoonpanossa, seuraavaksi todennäköisesti Järvisen varavahtina.

-Mikolla oli hetki taju kankaalla. Valitettavasti hän jäi vastustajan alle ja satutti polvensa. Aika huonolta näyttää, Rindell mietti.

Hän ei kuitenkaan syyttänyt Pesosen päälle kaatunutta JYPin Harri Pesosta yhtään mistään.

-Vahinko se oli. Ja oma pelaajammehan vastustajan siihen kaatoi.


“Ei ehtinyt jännittää”

Tolvanen pelasi tällinsä jälkeen vielä vaihdon. Sen jälkeen hän luisteli pois kaukalosta (aika 33.03).

-Ehkä senkään takia ei tullut perhosia vatsaan, kun Mikko kuitenkin jatkoi vähän aikaa peliä. Eikä siinä sitten ehtinyt jännittää, tuumi Pesonen, joka sai liigauralleen unelmastartin.

-Ei olisi voinut paremmin mennä. Ihan loistava tunne. Joukkue pelasi JYPin aseettomaksi. Jätkät pelasivat edessäni todella hyvin. Siitä heille iso kiitos, liigadebytantti jatkoi.

Pesoselle peli oli ensimmäinen puoleen vuoteen. Aivotärähdys piti 20-vuotiaan maalivahdin sivussa kaikista hommista kauden alussa seitsemän viikkoa.

-Kuntoni on vielä huono, mutta kyllä se paranee koko ajan. Eikä siellä nyt edes ehtinyt olla puhki, hän naurahti.


Rautiainen säihkyi

Jos oli lauantain kiivas kamppailu Pesoselle ikimuistoinen, sitä se oli takuulla myös Kerhon 19-vuotiaalle tulevalle tähdelle Teemu Rautiaiselle.

Rautiainen on pelannut jo pitkään mainiosti, mutta nyt hän nousi jo pääosaan. Nuori mies teki kahden miehen ylivoimalla HPK:n voittomaalin. Heti seuraavassa vaihdossa hän tarjosi namupaikan Marko Luomalalle, joka tykitti kiekon verkkoon tulisesti.

-On tätä kauan odotettukin. Yleensä ensimmäinen liigamaali on tällainen, tarvitaan videotarkastustakin, Rautiainen naurahti.

Hän myönsi, ettei itsekään tiennyt heti, että kiekko on maalissa.

-Luti (Luomala) sanoi, että maali se oli.

Rautiainen on päässyt Kerhon ykköskentälliseen Luomalan ja Arsi Piispasen vierelle. Näytöt ovat sellaiset, ettei häntä siitä varmasti kannata sivuuttaa. Lauantainakin Rautiainen tarjoili namupaikkoja. Parhaan sai Piispanen ensimmäisen erän ylivoimalla, mutta hänen laukauksensa tyhjän maalin edestä osui tolppaan.

-Arsi ja Luti ovat sanoneet minulle, että luota omiin vahvuuksiisi. Ei muuta kuin jalkaa liikkeelle. Turha on vaihtaa pelityyliä miesten liigaan. Nautin myös fyysisestä pelistä, vaikka olen pienikokoinen. Nytkin pelattiin rehdisti ja kovaa, Rautiainen jutteli.

Ja Pesosen Anssiin Rautiaisella oli tietysti vankka luotto. Ovathan nuoret miehet pelanneet ennenkin samassa porukassa, viimeksi viime kaudella A-junnuissa.

-Sanoin Anssille, että mene vaan nauttimaan pelaamisesta.


JYPillekin kolhuja

Kolhuitta ei selvinnyt JYPikään lauantaina. Jani Tuppurainen jätti kentän kolmannessa erässä törmättyään Tuukka Mäkelään.

-Se oli kova tärsky. Tuppurainen oli sekavassa tilassa, kertoi JYPin päävalmentaja Jyrki Aho. (HäSa)

Menot