Uutiset

HPK nousi taas rinnalle ja meni nyt ohikin

Hämeenlinnan Pallokerho sai ansaitun palkinnon kovalle työnteolleen jääkiekkoliigan lauantain kierroksella, kun se otti kaksi pistettä KalPan vieraana numeroin 3–2 (0–1, 0–1, 2–0).

Kerho oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen. Teemu Turunen ja Oula Palve onnistuivat yllättämään KalPan maalivahdin Eero Kilpeläisen.

– Teemu T on aika hyvässä lyönnissä, eikä kunnioittanut Kilpeläistä yhtään. Oula teki puolestaan oman patenttinsa ja Emil hoiti muut, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kiitteli.

HPK:ta tuntuu olevan tällä kaudella sitkeä joukkue. Se joutui KalPaakin vastaan Kärpät-ottelun tavoin kahden maalin takaa-ajoasemaan, mutta ei missään vaiheessa luovuttanut. Kerhon kavennusmaali oli komea. Sakari Manninen avasi Oula Palveen nokikkain Kilpeläisen kanssa, ja tällä riitti vielä malttia löytää toiselta tolpalta kauden neljännen maalinsa tehnyt Philippe Cornet.

Myös tasoitusta kelpaa katsella jälkikäteen. Joni Tuulola ja Oskari Manninen pelasivat kiekon vapaana odotelleelle Janne Lahdelle, joka onnistui tekemään kauden avausmaalinsa.

– Ennen kaikkea olemme hyvässä kunnossa ja pystymme pelaamaan. Jätkät pitävät siitä huolen. Peli oli viikon kolmas ja vastustajalle vasta toinen. Lisäksi hyvät johtavat pelaajat ylläpitävät työtä. Päivittäinen arki on jämäkkää ja viimeisen päälle. Se näkyy jäälläkin. Myös valmentajat tietysti pumppaavat. Arvoistamme kaikki lähtee, Pennanen avasi Kerhon työmoraalia.

Pennanen jakoi kiitosta myös apuvalmentajalleen Antti Miettiselle, jonka rakentamat ketjumuutokset toimivat kolmannessa erässä hyvin.

– Joukkueessa on paljon voimaa ja kunnianhimoa. Teimme tarvittavat maalit ja pääsimme 2–2:een. Miettisen Antilta hyvät ideat ketjuvaihtoihin, jotka toivat heti tulosta. Jouduimme muuttamaan ketjuja heti uudestaan Philippen loukkaantumisen takia. Jaska (Lahti) tuli siihen ja maali tuli taas heti, Pennanen kertasi.

Lahden onnistuminen miellytti valmentajaa.

– Hänellä on ollut laskujemme mukaan valtavasti paikkoja, hän on ollut luomassa niitä ja tehnyt paljon töitä.

HPK loi KalPaakin vastaan rutkasti maalipaikkoja jo ennen kahta onnistumistaan, mutta viimeistely on tällä hetkellä hankalaa. Vai mitä pitäisi ajatella, kun Miro Ruokonen siirtää Severi Sillanpään tarjoaman avopaikan reilusti puolityhjästä maalista ohi tai upeaa tulokaskautta pelaava Teemu Turunen joutuu kaksi kertaa samassa vaihdossa huomaamaan, että Eero Kilpeläinen on oikeasti yksi Suomen pääsarjan parhaista maalivahdeista? Kolmannessa erässä Kilpeläinen teki tyhjäksi Severi Sillanpään yrityksen kahdesti ennen kuin Sakari Manninen ampui ylärimaan.

– Tänään meillä oli yhdeksäntoista ja vastustajalla kahdeksan paikkaa. Jossain kohtaa tuntui taas hullulta, mutta ollaan kärsivällisiä. Isoin asia on, että meillä on paikkoja. Tiedämme, että meillä on pelaajia, jotka maalintekoon pystyvät. Sillanpään ketjukin voitti nyt maalipaikkansa 6–0. Toivotaan, että Philippe ei ole kauan pois, hän iso menetys meille, Pennanen mietti.

Alkukauden aikana on puhuttu paljon HPK:n erikoistilannepelaamisesta, eikä siltä oikein voi välttyä lauantain jälkeenkään. KalPan kaksi maalia tulivat juuri, kun HPK oli saanut jäähynsä tapettua eli ne olivat käytännössä alivoimamaaleja. Ensin alkukauden aikana jo kahdeksan tehopistettä tehnyt Janne Keränen osui ilmasta Emil Larmin räpylästään pudottamaan kiekkoon, ja toisessa erässä Joni Nikko suti väkisin maalin edessä pyörineen kiekon tulokasmaalivahdin ohi.

Ensimmäisessä maalissa HPK:n jäähyn päättymisestä oli kulunut neljä ja toisessa seitsemän sekuntia.

Ylivoimaa HPK pääsi pelaamaan Kuopiossakin riittävästi, mutta kiekko ei mennyt hyvistäkään paikoista KalPan maaliin. Kerho on tehnyt kuudessa ottelussa vaivaisen yhden ylivoimamaalin, vaikka yrityksiä on ollut 22 ja pakkopeliaikaa yli 45 minuuttia. Onnistumisprosentti on valahtanut sarjan toiseksi heikoimmaksi.

– Kysymys on oikea. Olemme tehneet ylivoimalla yhden maalin ja vastustaja on onnistunut joka pelissä. Olemme päässeet ylivoimassa eteenpäin, haut ovat hyvät, pääsemme sisään ja paineen alta pois. Olemme ylivoimankin kanssa päättäväisiä, mutta kärsivällisiä. Kyllä maalit tulevat, Pennanen lupasi. HäSa

Katso video

HPK:n pelaajan haastattelu www.hameensanomat.fi

Asiasanat