Uutiset

HPK nousi taas voittoon

Hämeenlinnan Pallokerho ja Rovaniemen Woman Volley kävivät isojen panosten ottelun lentopallon naisten Mestaruusliigassa lauantaina Rovaniemellä.

HPK tavoittelee suoraa välieräpaikkaa ja käy siitä kilpajuoksua LP Kangasalan kanssa. WoVo taas rimpuilee päästäkseen pudotuspeleihin.

Heikon alun jälkeen hämäläiset käänsivät pelin itselleen ottelun kolmannessa erässä, ja löivät emännät ulos kehästä neljännessä. Kolme pistettä makasi Hämeenlinnaan ansaitusti lukemin 1–3 (25–22, 22 – 25, 25–27, 10 – 25).

Kangasala voitti samaan aikaan oman pelinsä, ja HPK:n pääkäskyttäjä Kai Stenius harmitteli yhden erän menettämistä.

– Välieräpaikka voi ratketa lopulta eräsuhteella.

Kangasala kohtaa seuraavaksi juuri WoVon ensi lauantaina.

– Toimitan konjakkipullon jos otatte niiltä pisteitä, Stenius lupasi WoVon päävalmentaja Pasi Rautiolle.

Skender taas pääosassa

Voiton hämäläisille ratkaisi kroaatti Marina Skender. Yleispelaaja takoi 23 pistettä tehoilla + 18. Kolmannessa erässä hän otti vastuunkantajan viitan harteilleen ja löi korkealta ja kovaa ratkaisupalloista pisteet.

– Hän haluaa ja pystyy ottamaan kovassa paikassa vastuun, Stenius kiitteli.

Erinomaisen pelin pelasi myös Kerhon tuore passari Maja Simanic. Arvokisakävijän liike ei ole enää nopeinta mahdollista, mutta älykkään passarin pelikäsitys ja rauhallisuus ovat ihailtavia.

– Hän vain heittää palloa käpälään, helppo siitä on läimiä, hyvän pelin pelannut Laura Pihlajamäki kiitteli. Pihlajamäki teki 13 pistettä hurjilla tehoilla +12, otti neljä torjuntapistettä ja hyökkäsi 82 prosentin tehoilla.

Alku vaikea

Ottelun alku oli HPK:lle vaikea. WoVon vastaanottopeli oli varmaa, ja Karoliina Kyllönen hyökkäsi jatkuvasti hienosti. WoVo piti salissa komentoa aina toisen erän puoliväliin asti, jolloin HPK kampeutui rinnalle ja ohi.  Kolmannessa erässä HPK johti jo 10–15, mutta WoVo nousi vielä mukaan taisteluun. HPK hukkasi kaksi eräpalloa ja erä venyi jatkopalloille. Skender päätti kaksi hyökkäystä jäätävän varmasti ja voitti erän joukkueelleen.

Neljännessä erässä HPK pääsi hyvällä syötöllä karkumatkalle, ja WoVo nakkasi pyyhkeen kehään. Emäntien peli romahti niin pahasti, ettei siitä ollut minkäänlaista uhkaa Kerholle.

Stenius ruoski omiaan

Voitosta huolimatta Stenius oli tyytymätön.

– Hävisimme taas avauserän, me häviämme sen aina. Nyt täytyy tosissaan muuttaa jotakin, että saan joukkueen hereille heti pelin alussa. Kolme ensimmäistä erää oli ajoittain älytöntä sähellystä.

Stenius oli tyytyväinen vain neljänteen erään.

– Siinä me saimme vasta torjunnan toimimaan.

Pasi Rautio oli synkkä ottelu jälkeen.

– Pelasimme hyvin niin kauan, kun teimme sovittuja asioita. Kolmannessa erässä passari Katja Kylmäaho teki muutaman huonon ratkaisun, ja peli lipesi käsistä.

Pahiten WoVolla petti hakkuriosasto. Jana Jaudzeman saldo 7/-2 on murheellinen, eikä hänen korvaajanaan kentällä käynyt Anete Krastina onnistunut sen paremmin.

Voitto oli HPK:lle makea, sillä edellisellä Rovaniermen vierailullaan joulukuussa se hävisi WoVolle viisieräisen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020