Uutiset

HPK oli kompuroida Huittisissa

Selvää jälkeä lentopallon naisten Mestaruusliigassa tälläkin kaudella tehnyt HPK oli kompuroida keskiviikkona Huittisissa. Vaiheikas ottelu päättyi kuitenkin lopulta HPK:n 2–3 (25–20, 14–25, 17–25, 25–22, 6–15) -voittoon.

HPK:n pelikoneisto käynnistyi yskähdellen, ensimmäinen erä kuitattiin LP Vampulalle. Emäntäjoukkueen kurssi kääntyi laskuun heti seuraavassa erässä ja sama tahti jatkui vielä kolmannessa erässä.

HPK:lla oli ottelun voitonavaimet käsissään neljännessä erässä, joka tiukan kamppailun jälkeen kuitenkin kääntyi emäntäjoukkueen hyväksi. Viides erä oli HPK:n ylivoimaa.

– Olipa hyvä ottelu kaiken kaikkiaan. Vampula esitti koko kautensa parasta, HPK:n italialaisvalmentaja Luca Chiappini kehui illan vastustajaa Huittisissa.

Sekä Chiappini että ottelussa kirkkaimmin loistanut HPK:n hakkuri Piia Korhonen (26/+21) myöntää, että alku oli hankala.

HPK:lla oli vaikeuksia päästä tulisissa hyökkäyksissä ja kylmänviileissä puolustuksissa onnistuneen Vampulan peliin kiinni. Tuloksena HPK hermoili ja sortui helppoihin virheisiin.

– Itselläni kulki ihan hyvin ja sain mukavasti hyökkäysvastuuta. Kokonaisuutena pelimme kuitenkin ailahteli turhan paljon. Jos syöttömme eivät olisi olleet niin vaisuja, olisimme pärjänneet paremmin. Se on huono juttu, jos koko joukkueella on samassa ottelussa syöttövaikeuksia, Korhonen kertoi.

Vaikeuksista huolimatta HPK pystyi kääntämään ottelun edukseen.

– Se oli tärkeä voitto. Emme aloittaneet ykköskuusikolla, mutta saimme käännettyä pariin otteeseen ottelun kulun. Tiukassa neljännessä erässä vastustaja oli vahvempi, ei siinä sen kummempaa.

Korhonen näki neljännen erän kiikastamiseen yhden tärkeän syyn:

– Hermot. Pelasimme erässä voitosta ja halusimme voittaa sen nopeasti. Olisi pitänyt olla kärsivällisyyttä enemmän. Jatkossa pidetään pää kylmänä ja hermot kurissa, Korhonen naurahti.

Tällä kaudella HPK on hävinnyt vain yhden ottelun viime joulukuussa Kuusamon Pölkkyä vastaan.

16 pelissä HPK on kerännyt peräti 14 kolmen pisteen voittoa. Keskiviikon Vampula-peli oli HPK:n tämän kauden ensimmäinen kahden pisteen voitto-ottelu. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic