Uutiset

HPK oli Lopella tiukoilla vain avauserän

HPK esitteli sunnuntaina lentopallon naisten Mestaruusliigaa Lopella Elmolan liikuntasalissa kaatamalla sen vieraaksi saapuneen Pieksämäen puolessatoista tunnissa 3–0 (26–24, 25–17, 25–14).

Ottelun ensimmäinen erä ei vielä näyttänyt siltä, että kentällä ovat vastakkain sarjan kärki- ja jumbopään joukkue. Pieksämäki käväisi loppuvaiheessa pisteen johdossa tilanteessa 20–21 ja vei erän jatkopalloille nousemalla 24–24-tasatilanteeseen. Lopulta HPK kuitenkin hoiteli tarvittavat pisteet avauserän voittamiseen ja samalla näytti lopahtavan vieraiden kovin taistelutahtokin.

Kahdessa seuraavassa erässä kentällä oli väkevä Kerho, joka ei antanut vierailleen mitään mahdollisuuksia yllätykseen. Kerho pyöritti peliään hyvän pelin pelanneen passarinsa Katja Kylmäahon johdolla ja varsinkin keskipelaajalle huimat tehot taululle lyönyt Michaela Madsen oli Pieksämäelle mahdoton pideltävä. 20 tehtyä pistettä on keskipelaajalle, varsinkin kolmessa erässä, harvinaisen kova lukema.

– Viime peli oli minulle vaikea ja muutenkin loukkaantumisen jälkeen on ollut hankala saada omaa peliäni käyntiin. Piti miettiä, mikä on pielessä. Tänään päätin kotona ja sanoin itselleni ääneen, että otat parhaan pelaajan palkinnon, torjut ja lyöt palloa kenttään. Luulen, että se auttoi. Treenitkin ovat menneet hyvin ja niissä on ollut hyvä fiilis. Katjan kanssa peli on osunut hyvin yhteen, Madsen iloitsi.

Pari viikkoa liigajoukkueen kanssa harjoitellut Anna Boricheva oli Lopella HPK:n liberona. Kerhon päävalmentaja Luca Chiappini antoi varotoimenpiteenä vahvaa kautta pelaavalle ykkösliberolleen Eveliina Rautiaiselle lepovuoron.

– Olihan se aamulla pieni yllätys, kun Luca sanoi, että pelaan todennäköisesti liberona. Minulla oli nyt mahdollisuus keskittyä vain nostamiseen ja puolustamiseen, eikä tarvinnut miettiä torjunta- ja syöttöpaikkoja tai lyöntejä, Boricheva sanoi.

Peli oli normaalisti yleispelaajan paikalla viihtyvälle lentopalloilijalle ensimmäinen liberona.

– Joskus pelasin yhden erän verran jossakin harjoituspelissä, mutta nyt olin pisin libero liigassa, 191-senttinen Boricheva nauroi.

Kerhon päävalmentaja Luca Chiappini myönsi, että pelin alku oli hankala.

– Täytyy paljastaa, että meillä oli puntti aamulla, koska halusin valmistaa joukkueen keskiviikon Cev cupin otteluun parhaaseen mahdolliseen iskuun. Se oli ehkä vaikean alun syy, mutta sen jälkeen pystyimmekin kontrolloimaan peliä. Mielestäni Katja pelasi passarina erinomaisen ottelun, kuten myös tietysti Misu (Madsen). Tiedämme, että hän on yksi parhaista keskipelaajista Suomen sarjassa ulkomaalaiset mukaan lukien, Chiappini kehui.

Madsen on harjoitellut tänä talvena myös voimahyppysyöttöä. Pieksämäkeä vastaan se oli yhdellä syöttövuorolla myös käytössä ja jälki oli hyvää.

– Yritämme kehittää pelaajille mahdollisimman monta asetta, joilla he voivat kehittyä lentopalloilijoina. Ehkä pelaajat haluavat joku päivä pelata vaikka ulkomailla, Chiappini muistutti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic