Uutiset

Mielipide: HPK on oikealla tiellä

Emil Larmi on loistanut HPK:n maalilla. Lokakuussa vastassa oli KooKoo, joka vei pisteet Kouvolaan maalein 2–3.

Eletään syksyä 2018 ja paikallinen Pallokerho löytyy Liigan sarjataulukosta vastoin kaikkia odotuksia sijalta kolme. Erot ovat toki pieniä, mutta Hämeenlinnan ylpeys seilaa joka tapauksessa vahvassa myötätuulessa.

Antit Pennanen ja Toivanen aloittivat työnsä käytännössä kaudella 2016–2017 ja jo tuolloin HPK jossain määrin palasi huipulle, kun sijoitus runkosarjassa oli viides ja puolivälierissä tuli takkiin JYPiltä seitsemännessä ottelussa. Uskottavuus oli palannut.

Kausi 2017–2018 meni syystä taikka toisesta mönkään alkukauden osalta ja HPK jäi ulos pudotuspeleistä, mutta kevätkaudella joukkue oli yksi sarjan kuumimmista eikä nousu pudotuspeleihin lopulta paljosta jäänyt kiinni.

 

Tällä kaudella HPK:ta kaavailtiin ennakkoon, ehkä oikeutetustikin, sijoille ynnä muut, mutta Pennasen johtama joukkue on näyttänyt, että ei näitä pelejä pelkillä nimilistoilla ratkaista eikä viimekeväinen vire ollut sattumaa.

Teemu Turunen johtaa sensaatiomaisesti pistepörssiä ja maalilla operoiva Emil Larmi on päästänyt toiseksi vähinten maaleja per peli kaikista yli 15 ottelua pelanneista maalivahdeista. Edellä on ainoastaan Veini Vehviläinen.

Toimiston puolella on rohkeasti lähdetty hakemaan uusia tuloja mm. Elofestien muodossa. Emme tiedä tarkkoja lukuja, mutta molempiin osallistuneena olen viihtynyt. Paljon on myös muissa asioissa petrattu sitten Korpelan aikojen.

Kahden edellisen ja tämän kauden aikana HPK:sta on noussut maajoukkueen kentällisen verran pelaajia ja suunnilleen saman verran pelaajia on tehnyt NHL-sopimuksen.

 

Edelleen joukkueessa on pelaajia, joilla maajoukkuekomennus on vain ajan kysymys. Myös NHL-sopimuksia ja sitä kautta korvauksia lienee tulossa lisää. 

”Joukkueessa on pelaajia, joilla maajoukkuekomennus on vain ajan kysymys.”

Viime päivinä on uutisoitu muun muassa Otto Paajasen ja Teemu Turusen siirtymisistä pykälän verran kirkkaimpiin valoihin.

Ikävä homma toki hämeenlinnalaisittain, jos ja kun siirrot toteutuvat, mutta ei auta vaipua synkkyyteen.

 

On vain positiivista, että perunoilla operoivasta seurasta kelpaa taas pelaajat Helsinkiin, jossa pelaajien kehittäminen noin muuten ei tunnu olevan ykkösprioriteetti.

Urheilujohtajaksi palkattu Mika Toivola on toistaiseksi tehnyt loistavaa työtä ja luottoa on, että uusia teemuturusia löytyy jatkossakin. Kiitos Mika.

Toimistolla kulkee, kaukalossa kulkee ja mikä tärkeintä meille hämeenlinnalaisille, niin joukkueessa on useita HPK:n junioreista nousseita pelaajia. Heissä on se voimavara, jonka avulla oranssipaidat jatkossakin pystyvät kilpailemaan kärkisijoituksista.

Juuri nyt HPK pelaa erittäin upeaa ja viihdyttävää jääkiekkoa, nähdään hallilla!

Santeri, Tero ja Taneli

Hämeenlinnan pelaajatarkkailijat

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic