Uutiset

HPK otti niskalenkin Kangasalasta

HPK aloitti lentopallon naisten Mestaruusliigan välierät kotivoitolla. Vastustaja LP Kangasala taipui Elenia-areenassa suoraan kolmessa kovin samankaltaisessa erässä.

Jokainen erä päättyi numeroihin 25–11, ja kaikissa niissä Kerho karkasi 18 tai 19 pisteen kohdalla, kun ensin oli edetty tasatahtiin siihen asti.

HPK:n lievä hallinta pysyi yllä lähes koko ajan, sillä aina kun ote näytti lipsuvan, valmentaja Luca Chiappini vaihtoi pelaajia ja muuutokset toivat aina kaivatun tehonlisän.

– Tänään tarvittiin kaikkia pelaajia, tämä on tiimiurheilua. Jokainen heistä on hyödyllinen, kun pyrimme päämääräämme, hän vakuutti.

Ottelu ei ollut Chiappinin mukaan HPK:lle niin helppo kuin 3-0-voitto voisi antaa ymmärtää. Hän painotti joukkueen mentaalipuolta, joka hänen mukaansa oli toivotussa kuosissa.

– Kangasala on vahva joukkue. Meidän täytyy olla huolellisia ja keskittyneitä ja pelata sataprosenttisesti heitä vastaan. Ensimmäinen voitto kotona oli tärkeä, mutta vielä tärkeämpää olisi voittaa vieraspeli tiistaina, hän tuumasi.

Ensimmäisessä erässä Anna Boricheva tuli vaihdosta kentälle ja teki heti tärkeän pisteen tilanteessa 19-19 ja vielä toisen tilanteessa 21-20. Sen jälkeen Kangasalan joukkueesta onnistui vain sen tehokkain pelaaja Shelby Dalton.

– Tosi hyvä fiilis jäi pelistä. Kaikki toimi niin kuin halusimme. Tiedämme, että Kangasala syöttää vahvasti, ja meidän on oltava valmiita ottamaan syöttäjä vastaan ja pelaamaan pitkiä palloralleja, Boricheva pohti.

Kauden aikana Boricheva on kärsinyt loukkaantumisista, mutta nyt kaikki on hyvin.

– Olen kunnossa ja nälkäinen, hän hymyili.

Toisessa erässä Kerhon loppukirin aloitti Michaela Madsen hyökkäys- ja syöttöpisteillään. Keao Burdinen paikan kuusikossa ottanut Boricheva jatkoi pisteiden takomista, ja Karoliina Friberg lopetti erän nopealla hyökkäyksellä.

Kolmannessa erässä vastustajan selkää olivat taittamassa jälleen Madsen ja syöttövuoroon tullut Lindsay Stalzer. Onnistumisesta pääsi nauttimaan myös viime hetkiksi kentälle vaihdettu Noora Venho, joka pamautti komean iskun kenttään.

Staltzer palkittiin HPK:n parhaana pelaajana. Hänen lyöntinsä upposivatkin melko hyvin vastustajan jalkoihin, ja syötöissäkin oli vaikeutta. Lisäksi Boricheva ja myös Madsen antoivat vahvan panoksensa voiton hyväksi. Muilla hyökkääjillä on vielä varaa parantaakin. Esimerkiksi Burdine hyytyi loistettuaan ensimmäisen erän puoliväliin asti.

LP Kangasalasta erottui Daltonin lisäksi Nette Tuominen. Etenkin hänen syöttönsä olivat HPK:lle pahoja paloja. Hän harmitteli, että oma joukkue ei saanut kaikkia hyökkäystehojaan irti Elenia-areenassa.

– Peli oli meiltä vähän pehmeää. HPK puolusti hyvin, emmekä saaneet keskareita niin hyvin peliin kuin aikaisemmin. Jäi sellainen olo, että tämä olisi ollut otettavissa, hän summasi.

Omaan peliinsä Tuominen sanoi olleensa jotakuinkin tyytyväinen, mutta hän manasi myös omaa loppuvaiheen pehmenemistään.

– Kotipyhätössämme pelaamme kuitenkin ehdottomasti paremmin. Sinne sopii tulla koettamaan, hän uhkui voitontahtoisesti.

Välieräpari kohtaa toisensa seuraavaksi tänä tiistaina Kangasalla, ja kolmas ottelu pelataan heti keskiviikkona Hämeenlinnassa. Finaaliin pääsee kolmella voitolla. HäSa

 

 

 

Asiasanat

Menot