Uutiset

HPK otti rutiinivoiton

Ei suurta säihkettä, mutta ei ollut tarvettakaan.

HPK selvitti helposti Pihtiputaan LiigaPlokin perjantaisessa lentopallon naisten Mestaruusliigan ottelussa.

– 3–0-voitto ja kolme pistettä. Näitä haimmekin, tuumi HPK:n päävalmentaja Jukka Koskinen joukkueensa rutiinisuoritusta.

Anna Boricheva oli perinteiseen tyyliin HPK:n tehokkain pelaaja. Hän sai nyt hyvää tulitukea Aneli Otinerulta ja Sue Jacobilta.

Otineru pelasi ensimmäisen liigapelinsä HPK:n paidassa Hämeenkaaressa. Sen hän ainakin näytti, että pallo lähtee kädestä hyvällä voimalla. Otineru säväytti pari kertaa kelpo pommeja niin kuin myös Jacobi.

– Tykkään kyllä Anelista. Hän on reipas ja tuo ääntäkin kentälle, tuumi Kerhon keskipelaaja Karoliina Friberg joukkueensa uusinta jäsentä.

Otineru vaikuttaa vahvalta, mutta onko hän joukkueensa vahvin?

– Yksi vahvimmista hän ainakin on. En ole vielä ollut samaan aikaan salilla Anelin kanssa, jutteli Friberg hymyssä suin.

Friberg pelasi itsekin mainiosti. Hän otti kolme torjuntapinnaa ja hyökkäsi joukkueelleen viisi pistettä. Yhdeksännen oman pinnansa Friberg ansaitsi ässäsyötöllä.

– Ajoittain pelasimme hyvin, mutta meille tuli liikaa notkahduksia. Annoimme liikaa pinnoja vastustajalle. Voi olla, että se johtuu osittain keskittymisestä, Friberg mietti.

Lauantaina selviää

Naisten Mestaruusliigan runkosarjasta on jäljellä enää yksi kierros ja pudotuspelit alkavat jo ensi viikolla. Friberg kuitenkin vakuutti, ettei play off pyöri vielä mielessä.

– Ensin on hoidettava tämä runkosarja hyvin loppuun.

Naisten Mestaruusliigassa tilanne on vielä vähän auki. Salon LP Viesti voittaa runkosarjan ja menee suoraan välieriin. Toinen suora välieräpaikka on vahvimmin tarjolla Oriveden Ponnistukselle. Jos OrPo ottaa kolmen pisteen voiton, se on sarjassa kakkonen ja varmasti välierissä.

HPK pelaa lauantaina Hämeenkaaressa (ottelu alkaa kello 15) Pieksämäki Volleyta vastaan. Voitolla Kerho on sarjassa vähintään kolmas ja siinä tapauksessa se pelaa puolöivälierät samaa Pieksämäkeä vastaan ensi viikolla. Jos OrPo sählää tappioon lauantain kotiottelussaan Rovaniemen Woman Volleyta vastaan, HPK:lla on mahdollisuus nousta toiseksikin. Se sija ei kuitenkaan ole omissa käsissä.

Mahdollista oli on, että HPK pelaa puolivälieriä Rovaniemelläkin. Se vaihtoehto on edessä, jos Kerho ei saa pistettäkään lauantaina ja Kangasala yllättää Viestin Salossa.

– Kolmas sija on parempi kuin neljäs, mietti Friberg.

– Samanlainen tulos on tarkoitus saada lauantaina. Onhan pieni toive vielä päästä suoraan välieriin, tuumi puolestaan Koskinen.

Friberg hankittiin Kerhoon Ykkössarjan MesTosta keskipelaajaksi. Syyskaudella hän joutui kuitenkin uurastamaan hakkurin tontilla joukkueensa loukkaantumisten takia. Viime pelit Friberg on ollut tutussa keskipelaajan roolissaan, kun HPK sai loukkaantuneen Marina Skenderin tilalle Aneli Otinerun.

– Tatsi on parantunut, kun olen saanut pelata keskellä, Friberg vahvisti.

HPK:n onnistujiin kuului myös passari Katja Kylmäaho. Hän tarjoili makupaikkoja tasaisesti Kerhon ulkomaalaisosastolle.

LiigaPlokin kausi päättyy lauantaina Eurassa. Joukkue sijoittuu seitsemänneksi ja on oikealla paikalla taulukossa. LiigaPloki on sarjan toiseksi heikoin liigajoukkue. Sen takia Kerhon oikeasta iskukyvystä on vaikea sanoa perjantaisen perusteella yhtikäs mistään. Joukkueen kärkinaisia olivat libero iida Eskonmaa ja passari Taylor Burns. Hyökkäystehossa Pihtipudas hävisi selvimmin HPK:lle. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.6.2020