Uutiset

HPK otti tärkeät pisteet

Kankea ja virheiden sävyttämä ensimmäinen erä, mutta sen jälkeen hyvää lentopalloa.

Näinkin voi kiteyttää HPK:n pelin lauantaisessa vierasottelussa Pieksämäellä. Kotijoukkue Pieksämäki Volley piti tahtipuikon itsellään avauserässä, mutta sen jälkeen kentän kuningatar oli HPK.

Toisen erän Kerho vei niukasti, kolmannen ylivoimaisesti ja neljännenkin aika vaivatta.

– Erittäin hieno voitto, kun pelasimme vielä ilman Marina Skenderiä, sanoi HPK:n päävalmentaja Kai Stenius.

Skenderin akillesjänne on vihoitellut, mutta pian hän on taas pelissä mukana.

– Marina pelaa ensi lauantaina, kun kohtaamme Euran Hämeenkaaressa. Voin sanoa, että tilanteemme on silloin hyvä. Aika mukava on fiilis, valmentaja myönsi.

Steniuksen mukaan HPK aloitti ottelun verraten kankeasti.

– Teimme ensimmäisessä erässä hirveästi virheitä. Niitä taisi tulla siihen erään peräti yhdeksän. Muissakin erissä teimme virheitä, mutta pärjäsimme silti.

Kerho antoi omilla virheillään Pieksämäelle yhteensä 28 pinnaa. Pieksämäki puolestaan lahjoitti vierailleen 14 pistettä virheillään.

”Hurjan hyvä passari”

HPK:n vahvin osasto on helposti löydettävissä tilastoissa. Yleispelaaja Martina Konecna, hakkuri Riikka Tiilikainen ja keskipelaaja Laura Pihlajamäki tekivät valtaosan joukkueensa pisteistä. Kerhon uusi passari Maja Simanic näytti Steniuksen mukaan myös tasonsa Pieksämäellä.

– Hän on hurjan hyvä passari, paras Mestaruusliigassa. Riikalle (Tiilikainen) on nostettava hattua. Hän pelasi hienon ottelun. Konecna hoisi meille monta paskapalloa ja se oli iso juttu. Pihlajamäki oli myös mainio. Passari löysi hänet jo hyvin, valmentaja hehkutti.

Steniuksen mielestä Simanicin tasoisella passarilla on suuri merkitys HPK:n pelaamiseen.

– Hän on kokenut pelaaja ja hänen passitarkkuutensa ja peliälynsä ovat huipputasoa. Uskon, että hän vielä parantaa, kun saa pelejä enemmän alle ja paikat kunnolla auki.Simanic on ollut positiivinen yllätys, vaikka tiesimmekin hänen meriittinsä.

Steniuksen mukaan HPK:lla riittää tavoiteltavaa kauden neljässä viimeisessä runkosarjan ottelussa, joissa se kohtaa Liiga-Euran (kotona ensi lauantaina), Woman Volleyn (Rovaniemellä 16.2.), Pislaplokin (kotona 25.2.) ja LP Viestin (Salossa 2.3.).

– Kiva olisi päästä kahden joukkoon ja suoraan välieriin. Tavoitteen onnistuminen on omissa käsissämme.

Antikainen ykkönen

Hämeenlinnassakin tuttu Annina Antikainen oli Pieksämäen ykkönen. Passari teki yhdeksän pinnaakin. Hänen peippinsä upposivat mukavasti Kerhon kenttään.

Pieksämäen ulkomaan avuista onnistui vain hakkuri Quincy Verdin, joka teki joukkueelleen eniten pisteitä. Trininad&Tobagon avut Delana Mitchell (3/–8) ja Darlene Ramdin olivat pahasti pimennossa. Etenkin Mitchellin päivä oli surkea. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020