fbpx
Uutiset

HPK pääsee kohun keskelle

Hämeenlinnan Pallokerho pääsee keskiviikkona testaamaan jääkiekon SM-liigan toisen kohujoukkueen, kun se matkustaa Helsingin vanhaan jäähalliin HIFK:n vieraaksi. HIFK:n ja Pelicansin pelissä tuomittiin viime lauantaina Lahdessa lopun tappelunujakoiden jälkeen 465 jäähyminuuttia.

SM-liigan hämeenlinnalainen kurinpitäjä Sampo Liusjärvi langetti tiistaina HIFK:n Mikko Kurviselle ja Eetu Pöystille kahden ottelun pelikiellot. Robert Nyholmin ja Siim Liivikin panna kestää HPK-ottelun.

Kerhon päävalmentaja Harri Rindellin mukaan joukkue ei ole kovin paljon keskittynyt vastustajan pelikieltoihin.

-Ennen tiistain treenejä puhuttiin, että HIFK:lle tulee mitä tulee. Kokoonpanosta lähti pois nelosketju ja puolustajista Kurvinen. HIFK:lla on yksi isoimmista rostereista ja heillä on lisäksi käynyt Kiekko-Vantaan miehiä pelaamassa. En väheksy energistä ja yhtä liigan vahvimmista nelosketjuista. Tilanne olisi silti toinen, jos pelikieltoa olisivat saaneet esimerkiksi Granlundin veljekset ja Peltosen Ville, Rindell sanoi.

Kokeneet pelaajat nousevat esiin

SM-liigan kurinpitoryhmä määräsi päävalmentaja Petri Matikaiselle kahden pelin toimitsijakiellon ja lisäksi HIFK sai 10 000 euron sakot.

-Luulisin, ettei päävalmentajan poissaolo vaikuta juurikaan. Useimmiten ja varmaan myös tässä tapauksessa kokeneemmat pelaajat ottavat homman haltuun. He haluavat näyttää, että kyllä tässä pärjätään. Sellaisia kokemuksia on ollut aikaisemmin. Nyt ei kuitenkaan puhuta mistään kymmenestä pelistä, Rindell muistutti.

Vaikea arvioida

Rindellin mukaan keskiviikkona on mielenkiintoista nähdä, miten lauantain tapahtumat ja niiden saama runsas julkisuus muuten vaikuttavat, kun HIFK palaa ensimmäistä kertaa liigajäille.

-Sitä ei varmaankaan kukaan pysty etukäteen arvioimaan. Asiat ovat velloneet julkisuudessa jonkin verran, mutta suurin höyry on laskeutunut. Sanktiot on annettu, HPK-luotsi sanoi.

Omaa mielipidettään asiasta Rindell ei halua tuoda julki.

-En viitsi asiaa hirveästi kommentoida. Joskus vähän roiskahtaa ja joskus ei. Pelejä on kauhea määrä, eivätkä tällaiset tapahtumat ole mitään jokapäiväisiä, valmentaja kertoi.

Kurinpitäjä Liusjärvi antoi Pelicansin pelaajista kahden ottelun pelikiellot Jyri Marttiselle, Max Wärnille, Joonas Järviselle ja Aaron Brocklehurstille. Arttu Luttinen sai yhden ottelun pelikiellon. Kurinpitoryhmä muisti lahtelaisten päävalmentajaa Kai Suikkasta kahden ottelun toimitsijakiellolla ja lähetti HIFK:n tavoin Pelicansille 10 000 euron sakon.

Endras HIFK:hon

HIFK hankki tiistaina riveihinsä lainasopimuksella saksalaisen maalivahdin Dennis Endrasin.

-Muistan hänet Saksan MM-kisoista Kölnistä. Hän oli niissä erinomainen. En kuitenkaan usko, että hän vielä keskiviikkona pelaa. Taustavoimien tahdosta ei tosin tiedä, Rindell naurahti. (HäSa)

Menot