Uutiset

HPK pääsi joulutauolle voitolla

LENTOPALLO KUORTANE–HPK 0–3

Kuortane

HPK:n lentopallonaisten kauden syyspuolisko päättyi lauantaina voittoon. HPK oli Mestaruusliigan vierasottelussa Kuortanetta parempi erin 3–0 (25–18, 25–22, 25–21).

Hyvän alkukauden Kerhon kuusikossa pelannut Piia Korhonen oli tyytyväinen lauantain lentopalloon.

– Matsi oli ihan hyvä ja todella tasainen. Meiltä ei nyt nähty vahvinta peliämme, eikä meillä ollut paras päivämme, mutta rutistimme kuitenkin pelistä voiton. Kuortane haastoi meidät hyvin, Korhonen kehui nuorten maajoukkuepelaajista koostuvaa joukkuetta.

OTTELUUN valmistautuminen ei ollut HPK:lle helpoin mahdollinen. Joukkue pettyi pahasti tiistaina, kun se putosi eurooppalaisten seurajoukkueiden Challenge cupista sveitsiläistä Sm’Aesch Pfeffingeniä vastaan. Korhosen mielestä Kerho kuitenkin pystyi käsittelemään tappion riittävän hyvin.

– Saimme koottua joukkueen hyvin ja pääsimme tänne hyvällä hengellä ja fiiliksellä, Korhonen iloitsi.

HPK PÄÄSEE huilaamaan lauantain jälkeen peleistä yli vuodenvaihteen. Se pelaa seuraavan kerran 3. tammikuuta vierasottelussa LP Kangasalaa vastaan.

– Hyvillä mielin lähden joulun viettoon. Kiva saada peleistäkin vähän taukoa. Harjoittelussa meillä on seuraavan viikon ajan vähän enemmän punttia. Lajia ei ole nyt hetkeen, hakkuri selvitti.

HPK LÄHTEE kevätkauden peleihin hyvistä asemista Mestaruusliigan sarjataulukon kakkosena.

– Loppukauden tavoitteena on pelata omaa hyvää peliämme ja jokaista peliä lähdemme voittamaan. Omassa pelissämme voimme parantaa vielä ihan jokaista osa-aluetta. Mitään yhtä isoa ongelmaa meidän pelissämme ei ole, Korhonen arvioi.

Hakkurin mielestä Kerhon ei ole tyytyminen sarjataulukon kakkossijaan. Sarjakärki LP Viesti on hämeenlinnalaisia karussa 12 pistettä, mutta se on myös pelannut kaksi ottelua enemmän kuin HPK.

– Emme me vielä tähän tyytyväisiä ole. Ykköseksi on tietenkin tavoite päästä, Korhonen lupasi.

KORHONEN OLI Kuortaneella HPK:n toiseksi tehokkain pelaaja 13 (+9) pisteellään. Kerhon ykkönen oli yhdysvaltalainen Keao Burdine (18/+14), joka on ottanut nopeasti paikkansa hämeenlinnalaisten ykköskuusikossa. Kerho pelasi lauantaina kokonaan ilman yleispelaajansa Anna Borichevaa, joka jäi kuumesairauden takia Hämeenlinnaan. Hänen paikallaan pelannut bulgarialainen Ralitsa Vasileva ylsi Korhosen kanssa samoihin tehoihin, mutta oli tehotilastossa vain kolme pinnaa positiivisen puolella.

Tapio Kangasniemen valmentaman kotijoukkueen tehokkain pelaaja oli 18 (+13) tehnyt Suvi Kokkonen. Myös Vanessa Loukonen ylsi kaksinumeroisille pisteille (10/+9).

Asiasanat