Uutiset

HPK pääsi voitolla joulun viettoon

Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallonaiset pääsevät hyvillä mielin joulun viettoon. Kerhon erinomainen syyskausi sai arvoisensa päätöksen, kun hallitseva Suomen mestari ja tämän kauden runkosarjan kärkipaikkaa hallussaan pitävä joukkue otti sunnuntaina vieraissa voiton LP Kangasalasta.

Kotijoukkue oli Pitkäjärven koulun kotisalissaan erinomainen avauserässä, mutta taipui kolmessa seuraavassa erässä ja HPK pääsi juhlimaan täyttä pistepottia numeroin 1–3 (25–21, 13–25, 18–25, 19–25).

– Meillä kesti pelin käynnistely jonkin aikaa. Vastaanotto oli ensimmäisessä erässä vähän hakusessa, mutta oikeastaan sitten kun saimme sen kuntoon, lähti pelikin kulkemaan, Kerhon paidassa 19 (+15) pistettä kotijoukkueen kenttään tehnyt Piia Korhonen mietti.

HPK ja LP Kangasala kohtasivat tällä kaudella toisen kerran. Kotiottelunsa Kerho hoiteli Lammilla 3–0.

– Kangasalan joukkue on siitä vähän vaihtunut ja pelityyli muuttunut aika paljon. Ehkä meillä meni ensimmäisessä erässä aikaa heidän pelinsä hakemiseen. Muutimme erätauolla taktiikkaa ja saimme pelistä kiinni.

HPK pelasi sunnuntaina ensimmäistä kertaa ilman amerikkalaispelaaja Hillary Hurleyta, joka lähti loppuviikosta lentopalloilemaan Etelä-Koreaan.

– Ainakin minulle hänen lähtönsä tuli ihan yllätyksenä. Toivottavasti hänellä menee Koreassa hyvin. En tiedä, olemmeko me hankkimassa uutta pelaajaa, mutta ainakin peli näytti sujuvan hyvin näinkin, Korhonen hymyili.

Pieni joulutauko tulee hakkurin mielestä HPK:n kannalta hyvään paikkaan.

– Meillä oli vähän aikaa sitten pelejä tosi tiiviiseen tahtiin. Kaikki ovat nyt aika väsyneitä sekä henkisesti että fyysisesti. Muutama päivä lepoa tulee hyvään kohtaan.

Kovin pitkä tauko Kerholla ei kuitenkaan ole, sillä joukkue palaa Mestaruusliigassa kentälle jo torstaina 29. joulukuuta Salossa sarjan kärkiottelussa LP Viestiä vastaan.

– Kaikki pääsevät kuitenkin kotiin käymään, Korhonen iloitsi.

Hämeenlinnalaisten yleispelaajalle Allison Mayfieldille sunnuntai oli erityinen pelipäivä, sillä hän pelasi viime kaudella juuri LP Kangasalan riveissä.

– Oli hauska tulla takaisin. Pelasin täällä aiemmin, joten tiesin että sali on hyvä paikka pelata. Aloitimme tällä kertaa vähän huonosti, mutta toisaalta LP Kangasala syötti ottelun alussa erinomaisesti ja sai meidät pois tolaltaan. Erän loppua kohden ja toisessa erässä löysimme kuitenkin rytmiä, Mayfield arvioi.

Yhdysvalloista Suomeen lentopalloilemaan tullut Mayfield kehui koko joukkueen esitystä.

– Koko joukkueen panos oli vahva. Jokainen pelaaja teki töitä puolustuksessa, torjunnassa ja hyökkäyksessä. Katja (passari Kylmäaho) pelasi hienon ottelun. Oli upeaa saada voitto juuri ennen kuin pääsemme joulun vapaille, Mayfield iloitsi.

HPK on pelannut runkosarjassa 13 ottelua ja pitää ykköspaikkaa 37 pisteellä. Kakkosena oleva LP Viesti on kaksi ottelua vähemmän pelanneena kymmenen pisteen päässä Kerhosta. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic