Uutiset

HPK päästi Lukon lähelle

HPK:lle oli lähellä käydä köpelösti jääkiekon naisten SM-sarjan sunnuntain kotiottelussaan. Joukkue johti Lukkoa vastaan käytyä ottelua kahden erän jälkeen jo numeroin 5–1, mutta päätöserässä Lukon maajoukkuepelaaja Susanna Tapani iski kolme maalia ja Kerho oli pinteessä. Tapanin 4–5-kavennusmaali sujahti HPK:n maaliin, kun kolmatta erää oli jäljellä vajaa kuusi minuuttia.

Todella jännäksi peli kävi reilu minuutti myöhemmin Kerhon Noora Jaakkolan kahden minuutin jäähyn aikana. Kotijoukkue onnistui kuitenkin alivoimapelissään ja piti loppuun sakka Lukon aisoissa. Kokonaan Kerho pääsi pinteestä vasta puolustaja Kreetta Kulhuan (1+1) tekemän kuudennen maalin jälkeen (ajassa 59.34).

HPK aloitti ottelun hyvin ja Lukko näytti putoavan kyydistä. Kaksi erää tehokkaasti pelanneesta joukkueesta maalinteossa onnistuivat hyökkääjät Riikka Noronen (1+2), Ida Karjalainen (1+1), Elviira Ylitalo (2+0) ja uransa ensimmäisen SM-sarjamaalin iskenyt Pinja Tirkkonen. Syöttöpinnoja kokosivat puolestaan hyökkääjät Essi Määttä (0+4), Anniina Kaitala, Heidi Jylhä ja Nette Rinne.

HPK:n päävalmentaja Marko Rahikainen oli pelin jälkeen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta ei tapaan, jolla se tuli.

– En tiedä, mikä peliimme meni. Kaksi erää olimme pelissä mukana, mutta sitten lipsautimme jalan kaasulta. Sen takia ottelun loppu oli pelkää selviytymistaistelua, joka kuitenkin tuotti tulosta.

– Päästimme Susanna Tapanin heilumaan vapaasti, vaikka kaikki tietävät, että hän on todella nopea luistimilla. Lukolla on myös hyvä maalivahti (Eveliina Suonpää), jota ei ole ihan helppo ohittaa, Rahikainen muistutti.

Veskaritilastoissa Kerho hallitsi sunnuntain peliä selvin luvuin. HPK:n maalissa pelannut Tiina Ranne torjui nimittäin 25 kertaa, ja Lukon Suonpäälle kirjattiin 37 torjuntaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic