Uutiset

HPK päätti voittoon Espoon Bluesista

Ensi viikon perjantaina kotiottelulla jääkiekon Liigan aloittava HPK päätti harjoitusottelukautensa torstaina voittoon. HPK oli Espoossa Bluesia vastaan parempi maalein 3–0 (1–0, 0–0, 2–0).

HPK:n päävalmentaja Kai Raution mukaan ottelu oli tasainen.

– Viidellä viittä vastaan taisimme saada ja antaa kahdeksan maalintekopaikkaa. Meillä oli tänään jäällä taisteleva ryhmä ja pelasimme hyvän 60 minuuttia. Juuse Saros oli maalissa hyvä, Rautio kehui nollapelin pelannutta tulokasmaalivahtia.

Juha Kiilholma teki avauserässä HPK:n ensimmäisen maalin. Tuomas Santavuori ja Joonas Vihko iskivät kolmannessa lopullisen ratkaisun. Kumpikin sai tehdä maalinsa tyhjään Blues-verkkoon, kun espoolaiset hakivat tasoitusta ilman maalivahtia.

Rautio odottaa jo ensi perjantain Pelicans-ottelua.

– Ainakin itselläni alkaa jo olla pikkuisen häkää pöntössä. Kiva, että sarja alkaa ja pääsemme rytmiin. Uskon, että pelaajat kokevat asian samalla tavalla. Eihän peli meillä vielä täydellistä ole, mutta jostain on aloitettava, Rautio sanoi.

Päävalmentaja oli tyytyväinen viikon aikana tapahtuneen muutokseen.

– Saimme pelin jänteen pysymään. Pelasimme kolme hyvää erää, joissa miehet olivat läsnä. Peli ei romahtanut ja pysyi hyvin kasassa. Pelasimme ihan hyvätasoisen jääkiekko-ottelun, hän sanoi.

HPK:n kokoonpano: Jere Sallinen–Ville Viitaluoma–Joonas Vihko, Aleksi Laakso–Craig Schira, Jesse Saarinen–Robert Leino–Borna Rendulic, Antti Bruun–Juuso Vainio, Tuomas Santavuori–Juha Kiilholma–Tuomas Vänttinen, Ossi-Petteri Grönholm–Jyri Niemi, Eetu-Ville Arkiomaa–Otto Paajanen–Juha Koivisto, Ville-Veikko Eerola–Joni Tuominen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.1.2020