Uutiset

HPK palasi nopeasti voittajaksi

Ketään ei varmasti yllättänyt, että lentopallon naisten Mestaruusliigan kärjessä porskuttava HPK voittaa Kuortaneen valmennuskeskuksen nuoren joukkueen suoraan kolmessa erässä, vaikka hämeenlinnalaiset kärsivät kauden ensimmäisen liigatappionsa torstaina Kuusamossa.

HPK sai tehdä kuitenkin täyden työn 3–0 (25–10, 25–23, 26–24) -voittonsa eteen.

Kolmas erä oli jo tukevasti menossa Kuortaneelle. Se johti erää jo 21–10 ja 22–12, mutta niin vain HPK pystyi kääntämään erän itselleen. Hillary Hurley teki Kerhon kaksi viimeistä pistettä ässäsyötöillään. Sitä ennen kotijoukkue nousi rinnalle kahdella torjuntapisteellä ja nuoret vastustajat murenivat jokseenkin täysin.

Ensimmäisessä erässä HPK oli ylivoimainen, mutta toinen oli jo tiukka. Tosin Kerho hallitsi sitäkin lähes koko ajan.

– Olipa mielenkiintoinen kolmas erä. Loppu oli meiltä hyvä, kun kykenimme nousemaan kaukaa takaa voittoon. Olen tyytyväinen, sanoi HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini.

HPK peluutti tiistaina koko arsenaaliaan. Chiappinilla on hyvä tilanne, kun joukkueessa riittää laajuutta. Esimerkiksi tiistaina peliaikaa sai neljä sentteriä. Michaela Madsen palasi pelihommiin sairauslomansa jälkeen ja uusi passari Bryn Kehoe Eaton pääsi korkkaamaan Suomen liigan.

– On tätä odotettukin. Mitään kiirettä ei ole pidetty peleihin paluussani. Maanantain harjoitukset vedin loukkaantumiseni ensimmäisen kerran täysillä ja hyvältä tuntui. Olo oli nyt kimmoisa, Madsen jutteli.

Hänen mielestään HPK:n keskittyminen oli hukassa kolmannen erän alkuun, kun Kuortane karkasi pikatahtiin 9–1-johtoon.

– Vastustajalla oli silloin kova syöttö. On kuitenkin vahvan joukkueen merkki, kun pystyy nousemaan kaukaa takaa erävoittoon.

Michaela Madsen pääsi pelaamaan tiistaina pikkusiskoaan Yasminea vastaan. Yasmine Madsen pelaa Kuortaneen joukkueessa samassa roolissa kuin Michaela Kerhossa; keskipelaajana.

– Viime kaudellakin pelasin siskoani vastaan, mutta nyt pystyin torjumaan hänen hyökkäyksensä, Kerhon Madsen naurahti.

Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen päävalmentajalle Tapio Kangasniemelle kummatkin Madsenit ovat tuttuja. Kangasniemi on myös naisten maajoukkueen päävalmentaja.

– Hän tietää, että me molemmat olemme hyvin kilpailuhenkisiä.

HPK:n parhaat tehot lepäsivät Hillary Hurleyn (19/+11) ja Allison Mayfieldin (17/+16) harteilla.

Kuortaneen joukkue on koottu 16–18-vuotiaista tulevaisuuden lupauksista, joista valtaosa pelaa tyttöjen maajoukkueessa. Hakkuri Suvi Kokkonen (16/+8) oli joukkueen ykkönen.

– Ailahteleva peli meiltä niin kuin nuorilla usein on. Väillä pelasimme täysin päin mäntyä, välillä oli hyviä hetkiä. Ei ole kyse siitä, etteikö joukkueen taso riittäisi tähän sarjaan. Vastuuta kantavat 16-vuotiaat tytöt ja se on meillä dilemma, Kangasniemi selvitti.

Kuortaneen joukkue pelaa kaksi ottelua joka joukkuetta vastaan. Sen pelit päättyvät sovitusti runkosarjaan. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic