Uutiset

HPK palkkasi Sue Jacobin

Hämeenlinnan Pallokerho esittelee maanantaina Liigaplokia vastaan uuden pelaajan. Seura värväsi riveihinsä perjantaina yhdysvaltalaisen Sue Jacobin, joka on aiemmin pelannut ammattilaisena Euroopassa Saksan Bundesliigassa. Hän edusti kaudella 2011–2012 maan pääsarjassa pelaavaa Vfb Suhlia, jonka riveissä hän oli pelaamassa Challenge Cupin finaaliturnausta.

HPK:ssa alkukauden kirjoilla ollut italialainen Stefania Okaka ei jatka joukkueessa. Okakan aika Hämeenlinnassa oli epäonninen. Elo-syyskuussa hän kärsi sitkeästä angiinasta, ja syyskuun loppupuolella hakkurin nilkka hajosi harjoitusottelussa. Loukkaantumisesta toipuminen on kestänyt ennakoitua pidempään, eikä Okaka lopulta pelannut HPK:ssa ainuttakaan lentopallon Mestaruusliigan ottelua. Seura ja pelaaja päätyivät lopulta purkamaan pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

Jacobin piti pelata tämä kausi Turkissa, mutta turkkilaisseuran talousvaikeudet lopulta estivät sen.

– Etsin pelipaikkaa agenttini kanssa ja HPK:sta sellainen tarjoutui. Kaikki tapahtui lyhyellä varoitusajalla, mutta olin heti valmis lähtemään, viikkoa aikaisemmin mahdollisuudesta tulla Suomeen ensimmäisen kerran kuullut pelaaja sanoi.

Laitapelaaja

Viime kauden Jacobi oli mukana Yhdysvaltain yliopistolentopallossa valmentajana. Hän on kuitenkin valmis pelaamaan heti maanantaina Hämeenkaaressa.

– Olen pitänyt itseäni hyvässä kunnossa edellisten pelieni jälkeen, enkä ole oikeastaan missään vaiheessa edes lopettanut pelaamista. Jotenkin pelaaminen vain osa minua, ja halusin liittyä uudestaan joukkueeseen, 24-vuotias laitapelaaja kertoi.

Hän viihtyy sekä yleispelaajan että hakkurin tontilla.

– Kumpikin paikka sopii minulle. Olen pelannut ehkä enemmän nelospaikkaa, mutta Saksassa pelasin koko kauden hakkurina, 184-senttinen pelaaja sanoi.

Ohion yliopiston kasvatti odottaa Suomen kaudestaan paljon.

– Olen itse asiassa aika innoissani. Olen kuullut joukkueesta paljon hyvää. Meillä on joitain isoja otteluita odotettavissa, joita odotan paljon. On myös hienoa päästä takaisin kentälle ja oppia tuntemaan joukkueen muut tytöt. Meillä on varmasti mahdollisuus hienoon kauteen, Jacobi sanoi.

Amerikkalainen pitää parhaina puolinaan pelinlukemista.

– Mielestäni osaan lyödä palloa silloin kuin pitää ja toisaalta pitää peliä elossa, jos on tarve.

Koskinen tyytyväinen

HPK:n päävalmentaja Jukka Koskinen oli mielissään, että joukkueeseen liittyi uusi pelaaja.

– Näkemättä tyttöä kertaakaan livenä otan hänet erittäin mielelläni mukaan. Kentälle kaivataan pelaajia. Keskiviikon peli ei ollut laadullisesti mikään huippu, mutta silti olemme pelejä voittaneet ja olemme runkosarjan kakkosia, vaikka pelejä on vähän eri määrä pelattukin. Mikään muu seura ei todennäköisesti kuitenkaan saa kahta uutta vahvistusta ja me saamme todennäköisesti ensi viikon jälkeen, Koskinen muistutti ja viittasi Jacobin ohella kroatialaispelaaja Marina Skenderin lähenevään paluuseen.

Jacobin pelejä Koskinen on nähnyt videolta.

– Meriitien ja videoiden perusteella tuntuu, että hän osaa palloa ainakin lyödä ja torjua, Koskinen uskoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic