Uutiset

HPK pani Salon jo töihin

Kunnon peli.

Hämeenlinnan Pallokerho laittoi neljättä peräkkäistä mestaruutta havittelevan LP Viestin huomattavasti tiukemmalle kuin tiistaina, jolloin kyse oli läpihuutojutusta.

HPK vei avauserän, mutta sen jälkeen vierailija hoiteli loput kolme erää. LP Viesti johtaa ottelusarjaa luvuin 2-0. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Kokenut salolaisjoukkue näytti vahvuutensa erien ratkaisuvaiheissa, sillä HPK hallitsi kolmea ensimmäistä erää.

-Olimme paremmin mukana kuin viime kerralla. Salo puolusti hyvin. Me emme onnistuneet puolustamaan niin hyvin, sanoi HPK:n kapteeni, passari Maria Eskola.

-HPK tuli alussa sikakovaa. Tästä tuli kunnon peli, sanoi LP Viestin parhaana palkittu Kaisa Jokinen.

Kerhon Marina Skender oli hurjassa lyönnissä ensimmäisessä erässä. Pitkälti Skenderin panoksen ansiosta HPK veikin avauserän.

HPK:n Pauliina Vilponen torjui yksin ensimmäisen erän ratkaisupisteen neljännessä eräpallossa.

Salo nousi ohi

Toista erää Kerho johti vielä 9-8-tilanteeseen, mutta sen jälkeen vierailija nousi väkisin ohi.

Myös kolmas erä sujui Kerhon hallinnassa aina 16-14-tilanteeseen asti ja vielä 21-21-tilanteessa oltiin tasoissa. Salon rutiini kantoi kuitenkin tämänkin erän voittoon.

-Teimme erien loppuihin riittävän kovat suoritukset, sanoi Salon valmentaja Teemu Sarna.

HPK jäi jalkoihin neljännessä erässä. HPK voitti kuitenkin päätöserässäkin 20 pinnaa, joten parannus tiistailta oli dramaattinen.

-Loistava parannus tiistain ottelusta. Tässä oli paljon hyvää. Meidän on saatava oma hyökkäys rohkeammaksi. Helpoissa palloissa meidän on myös oltava tarkempia, sanoi HPK:n valmentaja Kai Stenius.

-Saimme pelin aikaiseksi. Erien loput vain menivät. Ne jotenkin luiskahtivat Salolle. Toki vastustajalla on hyvä torjunta ja hyvä puolustus, joten pallon tappaminen ei ole kovin helppoa, sanoi Eskola.

-Vastaanottoa pystyimme parantamaan tiistaista. Ehkä jatkossa meidän kannattaa hyökätä rohkeammin keskeltä, suunnitteli Eskola.

Kujundzic vielä toipilas

HPK joutui antamaan taas kerran tasoitusta, sillä Ivana Kujundzic jäi kahden erän jälkeen sivuun parantelemaan keuhkoputkentulehdustaan.

-Ivanan sairastelu ei tunnut hellittävän. Toisaalta Sanni Rihu tuli loistavasti vaihdosta sisään, kehaisi Stenius.

Keskipelaaja Lauren DeGirolamo oli Kerhon virheettömin, vaikka Skender paukuttikin paljon hyökkäyspinnoja ja otti peräti viisi torjuntapinnaa. Skender väsyi loppua kohti, mutta on ymmärrettävää, ettei hän ole syksyn kunnossa.

Kolmannessa ja neljännessä erässä pelannut Karoliina Kyllönenkin näytti, että ratkaisurohkeutta löytyy myös vaihtopenkiltä.

Libero Tiiamari Sievänen teki muutamia hienoja pelastuksia, mutta pelinluvussa hän on vielä toistaiseksi turhan tiukassa paikassa. Sievänen saa kuitenkin koko ajan hyvää oppia oikeasta sijoittumisesta.

-Oli sellainen finaalivääntö kuin näiden pitääkin olla. Meidän vastaanotto parani avauserän jälkeen ja se helpotti meidän peliä. Hyökkäykseen meidän pitää saada lisätehoja. Myös jatkopalloista on saatava lisää pisteitä, Sarna korosti. (HäSa)

Päivän lehti

26.1.2020