Uutiset

HPK piinasi mutta LP Viesti kesti kotivoittoon

Lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalisarja alkoi niin kuin finaalisarjan pitää. Salon LP Viesti ja HPK tarjosivat yli 800 katsojalle jännitystä koko rahalla.

HPK pääsi lähelle, mutta voittoon saakka eivät rahkeet keskiviikkona ihan riittäneet. LP Viesti otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen voitettuaan 3–2 (26–24, 26–28, 25–15, 21–25, 15–11).

Ottelu ratkaistiin syöttö/vastaanotto-pelissä. LP Viesti teki 16 syöttövirhettä, mutta syötti toisaalta 15 ässää. Viidennessä erässäkin kotijoukkue lähti karkumatkalle pahojen syöttöjensä ansiosta. Salo kohdisti syöttönsä useimmiten Lindsay Stalzerille ja Keao Burdinelle, joilla oli ajoittain suuria vaikeuksia vastaanotossa.

LP Viestin lopulliset niitit iski hakkuri Pauliina Vilponen, joka pelasi vahvan ottelun. Vilponen pääsi yrittämään kolmen metrin viivan takaa ottelupalloa kahdesti. Ensimmäinen tuomittiin leveäksi, vaikka pallo oli selvästi rajojen sisäpuolella, mutta toinen lyönti päätti sitten ottelun.

– Olihan se ensimmäinen sisällä, mutta turha valittaa. Tilanteet tulevat nopeasti, eikä tuomareita kannata syyttää. Tiesin, että jos tulee toinen samanlainen paikka, peli päättyy siihen, tuumi Vilponen taukoineen lähes kolme tuntia kestäneen kamppailun jälkeen.

Hänen mielestään keskiviikon peli oli finaalisarjan arvoinen taistelu.

– Tunnetta oli ja se on tärkeintä. Oli mahtava tunne voittaa, hän vakuutti.

Vilponen antoi tunnustusta myös HPK:lle.

– Se pelasi hyvin omilla vahvuuksillaan, jotka olivat tiedossamme. Emme tietysti edes odottaneet pääsevämme helpolla, koska nythän pelataan finaaleita.

HPK kaatui saappaat jalassa. Joukkueen päävalmentaja Luca Chiappini antoi omilleen kehuja.

– Hyvä matsi, hyvä taistelu joukkueelta. Syöttöpeli oli nyt ratkaisu. Meillä on kuitenkin tässä sarjassa hyvät mahdollisuudet, hän sanoi.

Vilponen ja Lena Lymareva kantoivat Viestin hyökkäyspeliä. Puolustuspelin sielu oli puolestaan libero Roosa Koskelo. Syöttönurkkauksessa kunnostautuivat lähes kaikki viestiläiset. Kaisa Jokisen tilalle sentteriksi tullut venäläinen Nadezha Gokhstein tuli peliin vahvasti.

HPK hyökkäsi hyvin, kun nosto onnistui. Joukkueen ykkönen oli keskipelaaja Michaela Madsen, jonka ilta oli lähes virheetön.

– Molemmat joukkueet ovat kovia. Meillä on tosi hyvä joukkue ja tosi hyvä henki. Ei muuta kuin sama draivi päälle perjantaina. Olimme nytkin pelissä koko ajan hyvin mukana, kun nosto vaan onnistui, Madsen kertoi.

HPK ja LP Viesti pelaavat toisen finaalisarjan ottelun perjantaina kello 18.30 Elenia-areenassa. Kolmas ottelu on edessä sunnuntaina Salossa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic