Uutiset

HPK porskuttaa kärjessä…A-nuorten SM-liigassa

HPK:n tahti ei hiivu jääkiekon A-nuorten SM-liigassa, vaikka loukkaantumiset ovat tällä hetkellä joukkueen riesana.

Kerho kellisti lauantain tiukassa kärkiottelussa kotihallissaan jyväskyläläisen JYPin maalein 3–2 (0–0, 1–1, 2–1).

Lauantain työn sankari oli 16-vuotias Joni Tuulola. Hän pelasi ensin HPK:n B-nuorten SM-sarjan voitto-ottelun Pelicansia vastaan. Heti perään alkoi A-nuorten ottelu ja Tuulola oli taas remmissä mukana.

– Nuoret jaksavat pelata. Joni pelasi ihan hyvin, vaikka ei varmasti voinut olla terävimmillään, selvitti omiinsa tyytyväinen HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo.

Kerhon A tarvitsi puolustukseensa vuonna 1996 syntyneistä B-junnuista Tuulolaa ja Markus Haapasta, koska peräti neljä puolustajaa on sairaslistalla.

– Haapanen pelasi ensimmäisen ottelunsa A-nuorissa ja oli erinomainen, Salo kehui.

Salon ketjupääosassa

HPK oli lauantaina tasainen joukkue. Yksi osa nousi kuitenkin yli muiden. Kolmosketju Anton Ollikainen–Joel Salo–Tommo Nukari otti itselleen JYPin kaadossa ratkaisijan viitan.

Salo vei HPK:n toisessa erässä 1–0-johtoon Nukarin ja Ollikaisen esityöstä vain 21 sekuntia JYPin tasoituksen jälkeen. Nukari puolestaan teki kolmannessa erässä 3–2-voittomaalin ja sekä Salo että Ollikainen ansaitsivat osumaan syöttöpisteen. HPK:n toinen maali oli Joona Monton käsialaa. Henri Allen sai Monton maaliin syöttöpisteen.

– Salon ketju on pelannut aina hyvin, kun on ollut yhdessä. Se oli nyt pelimme sielu. Kaverit tekivät kentällä oikeita asioita, valmentaja-Salo kiitti.

JYP sai neljä minuuttia ennen loppua hyvän mahdollisuuden tasoitukseen, kun se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla minuutin. HPK kuitenkin kesti mainion maalivahtinsa Juuse Saroksen (29 torjuntaa) johdolla tukalan tilanteen.

– Lopussa kiekollinen pelimme passivoitui. Alivoima kuitenkin onnistui erinomaisesti ja muutenkin peli oli meillä hyvin hallussa, valmentaja mietti.

Salo piti ottelun tasoa hyvänä.

– Peli oli hyvää ja tapahtumiakin riitti. Me olimme hyviä ja myös JYP oli hyvä. Ottelu oli mielestäni erittäin vauhdikas.

HPK jatkaa nuorten liigaa heti sunnuntaina Rinkelinmäellä. Kello 15 alkavassa ottelussa vastaan tulee lappeenrantalainen SaiPa.

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020