Uutiset

HPK puolitti …pikkujunioreiden …seuramaksun

HPK-juniorijääkiekon kaksi nuorinta ikäluokkaa (2003 syntyneet ja 2004 syntyneet ja nuoremmat) ovat saaneet tällä kaudella seuran pelaajamaksun puolta halvemmalla. HPK:n juniorijääkiekon Tommi Lindroosin mukaan maksun puolituksella on melko iso merkitys junioreiden kauden kokonaiskustannuksiin.

– Seuran pelaajamaksu, jonka jokainen pelaaja riippumatta ikäluokasta maksaa, on 360 euroa. Maksu sisältää pelipaidat, ja -housut, tuomari- ja sarjamaksun, valmennuksen ja kausikortin edustuksen peleihin. Nuorimmille maksu on ollut tällä kaudella ja on jatkossa 180 euroa. Valtakunnallinen keskustelu harrastusten maksuista oli viime keväänä vilkasta. Halusimme saada kynnyksen jääkiekon pelaamiseen alemmaksi. Kyseessä on aika iso muutos sen ikäisille, koska kokonaiskausimaksu oli 600 euroa. Siitä 180 euroa pois on prosentuaalisesti iso, Lindroos sanoo.

Lindroosin mielestä maksun pienentäminen oli aiheellista.

– Suoraan sanoen maksu on nyt paremmin suhteessa vastineeseen. Niin nuorilla on esimerkiksi vähemmän pelejä kuin vähän vanhemmilla junioreilla. Toki housut, paidat ja kausikortit maksavat, mutta mielestäni on reilumpaa, että pienet maksavat vähemmän, hän perustelee.

Hyvä vastaanotto

Kerhon junnujääkiekon päätös on saanut oletetusti positiivisen vastaanoton.

– Siitä tuli paljon kiitosta sellaisiltakin, jotka eivät itse päässeet alennetun maksun piiriin. Aloittavassa ikäluokassa on aikaisemmin ollut ehkä 50 poikaa, nyt varmaan 60. Enemmän päätös on kuitenkin luonut positiivista henkeä kuin suoranaisesti tuonut lisää harrastajia. Vuonna 2005 syntyneet ovat itse ottaneet sellaisen linjan, että heidän mukaansa saa loppukevääksi tulla uudet kokeilemaan ilman maksua, kunhan juniorille hoidetaan itse vakuutus kuntoon. Kevätkokeilusta ei siis peritä maksua, Lindroos kertoo.

Toiminnanjohtaja on ollut tyytyväinen myös alle kouluikäisille tarkoitetun Ritariliigan toiminnasta.

– Koko kauden kaikki kulut ovat vajaat 200 euroa. Lapset pääsevät harrastamaan kaksi kertaa viikossa. Mielestämme on hyvä, ettei sen ikäisiä tarvitse raahata pelaamaan ympäri Suomea, vaan he saavat pelata keskenään. Joukkueet on nimetty Kerho-legendojen mukaan – kentällä pelaavat esimerkiksi Miettiset vastaan Louhet, Lindroos valottaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020