Uutiset

HPK pysähtyi Vehaseen

Välillä käy niin, ettei hyvälläkään pelillä saa kartutettua pistepussiaan. Hämeenlinnan Pallokerholla oli tiistaina sellaisen ottelun vuoro jääkiekon SM-liigassa. Kerho hallitsi ottelua tasakentällisin vierasotteluksi harvinaisen selvästi, mutta Lukko napsi pisteet numeroin 4–2 (0–0, 3–2, 1–0).

Lukon voiton suurin tekijä seisoi kotijoukkueen maalin edessä. Maailmanmestarimaalivahti Petri Vehanen pelasi mainion ottelun. Hän piti Lukkoa pystyssä varsinkin kolmannen erän alkupuolella, kun HPK haki kiivaasti 3–3–tasoitusta.

Erän lopussa kävi niin kuin usein tuppaa käymään – toinen tekee maalin liki erän ainoasta paikastaan. Justin Azevedo käytti hyväkseen HPK-puolustuksen nukahduksen ja kuittasi loppunumerot komealla tavalla.

HPK:n varakapteeni Tuomas Vänttinen myönsi, että vahvan hallinnan jälkeen tullut tappio tuntui katkeralta.

– Otimme pari jäähyä ja Lukko teki hyvällä prosentilla niistä maalit. Siinä ottelu melkein oli minikoossa. Peli oli tavallaan koko ajan hyppysissä ja veimme sitä koko ajan. Sitten aina kolahti omissa. Tappio oli aika katkera, Vänttinen tiivisti ottelun kulun muutamaan lauseeseen.

Varsikin pelasti Vehasen

Kerhon parhaat maalipaikat tulivat kolmannessa erässä Juha Kiilholmalle, Borna Rendulicille ja Vänttiselle. Vänttisen maalintekoyrityksen jäässä maannut Vehanen teki tyhjäksi käsittämättömällä tavalla.

– Yritin vain nostaa kiekon ylös ja se jäi tietenkin Vehasen mailan varteen. Olisimme voineet saada pisteitä pelistä, jos olisi siitä tehnyt. Se tilanne sylettää henkilökohtaisesti todella paljon. Kun ei ole maalintekijä, niin ei ole maalintekijä, Vänttinen ruoski itseään.

Kauden aikana tehdyt yhdeksän maalia eivät savolaista tyydytä.

– Jos olisin käyttänyt edes 25 prosenttia tämän kauden paikoista, olisi maaleja kasassa jo 25, ikiraataja sanoi.

Sademetsän hakkuissa

HPK ei häkeltynyt Teemu Nurmen tekemästä avausmaalista, vaan meni Vänttisen ja Borna Rendulicin osumilla johtoon. Peli oli vieraiden hallussa, mutta jäähyt käänsivät pelin Lukolle. Ottelun pisterohmu Azevedo (2+2) ja Harri Tikkanen osuivat neljän minuutin aikana ylivoimalla.

Vänttisen mielestä Kerhon takaa-ajoa vaikeutti kotijoukkueen vahva painiminen ja mailahäirintä.

– Vastassa oli aikamoinen sademetsä. Mailaa sai käyttää tässä pelissä aika tavalla. Se oli erikoista. Sen verran linja on löystynyt, että saa taas paljon huitoa ja roikkua reppuselässä. Vieraissa tulee jäähyjä, eikä kotijoukkue saa niitä kovinkaan helposti, Vänttinen arvosteli Hannu Henrikssonin ja Anssi Salosen linjaa.

Hyvä kuitenkin jatkaa

Vänttinen jaksoi pettymyksen keskellä katsoa viikkoa eteenpäin. Kerho kohtaa perjantaina Ritariareenassa viime aikoina hyvin pelanneen Kärpät. Lauantaina joukkue matkustaa Tapparan vieraaksi Tampereelle.

– Peli-ilme oli tässä ottelussa hyvä. Tällaisia otteluita tulee välillä kauden aikana – viet peliä, mutta otat kuitenkin turpaan. On meillekin sattunut sellaisia pelejä, että olemme otanneet tavallaan nokkaan koko ajan, mutta kuitenkin voittaneet pelin. Silti harmittaa tosi paljon, ettemme saaneet mukaan yhtään pistettä, varakapteeni sanoi. (HäSa)

 

Asiasanat

Mainos