Uutiset

HPK reiluun voittoon vaisullakin pelillä

Naisten SM-sarjan pudotuspelipaikasta kamppaileva HPK otti keskiviikkoiltana tärkeät pisteet Salossa tavallista vaisummallakin pelillä. Sarjan jumbojoukkue Salo HT hävisi Kerholle selvin 8–2 (1–0, 5–1, 2–1) -lukemin.

– Ihan paskaa. Emme saaneet joukkuetta syttymään selvästi huonompaa joukkuetta vastaan. Menimme mukaan vastustajan vaatimattomaan vauhtiin. Ja kun onnistumisia ei tullut, peli meni yksinyrittämiseksi, manasi HPK:n naisten joukkuetta luotsaava Jarkko Julkunen, joka ei ollut omiinsa alkuunkaan tyytyväinen.

Julkunen nosti joukkueestaan esiin puolustaja Jutta Stoltenbergin (1+1) ja sekä puolustajana että hyökkääjänä pelanneen Noora Jaakkolan (2+0).

– No, voitto tuli ja mukavia onnistumisia etenkin ykkösketjulle. Se loi paljon paikkoja, valmentaja arvioi.

HPK:n tehoketjussa hyökkäsivät Katja Nurmesniemi (2+2), Riikka Noronen (2+2) ja Emmi Leinonen (1+2). Syöttöpinnan makuun pääsivät myös Ella Pietikäinen ja Fanny Jalonen.

Kerhon maalia vartioinut Maija Hassinen-Sullanmaa torjui 21 laukausta, eikä mahtanut Salon maaleille mitään.

– Toinen tuli läpiajosta ja toinen varmaan neljännestä reboundista, Julkunen vahvisti.

Ottelun työllistetyin oli Salon maalia vartioinut Katja Jäppinen, jolle kertyi hulppeat 56 torjuntaa.

HPK:n luottopelaajiin kuuluvat Hanna Honkonen ja Mira Huhta olivat yhä sairaslistalla. Honkonen on remmissä mukana, kun Kerho kohtaa lauantaina Ilveksen Tampereella. Huhdan pelaaminen siinä ottelussa on vielä epävarmaa. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

3.4.2020