Uutiset

HPK romahti jälleen Salossa

LP Viestin kotihalli ei ole HPK:n suosikkipaikkoja lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Torstaina HPK olisi tarvinnut vierasvoiton säilyttääkseen edes teoreettiset mahdollisuudet suoraan välieräpaikkaan, mutta salolaiset veivät kovalla syötöllään sarjapisteet erin 3–1 (25–13, 25–18, 23–25, 25–13).

Marraskuussa salolaiset pudottivat HPK:n cupin finaalista tylyin numeroin ja valmentaja Kai Stenius ruoti silloin omiaan kovin sanoin. Teema oli sama eilisen kohtaamisen jälkeen.

”Järkyttävä pelkotila”

– Järkyttävää tuo pelkotila. Jännää että pelottaa pelata. En ole koskaan sitä ymmärtänyt, Stenius ihmetteli,

LP Viesti riisui HPK:n aseista hyvällä syötöllään. Peräti 14 suoraa pistettä on aivan liikaa ja siitä saa kantaa vastuun koko hämeenlinnalaisten vastaanottoryhmä.

– Vaikka Viesti olisi heittänyt palloa alakautta, silti oltaisiin hävitty. Kaikkihan sen näkivät, Stenius murahti, mutta antoi kiitosta kotijoukkueelle, joka on hakenut historiallista menestystä myös eurokentiltä.

– Salo pelaa hienoa peliä. Tämä LP Viestin menestys on upeaa suomalaiselle naislentopallolle. Ainakin minä olen ylpeä siitä, Stenius sanoi.

HPK haki Salossa voittavaa peliryhmitystä monenlaisin vaihdoin, mutta onnistujia ei löytynyt riittävästi.

Martina Konecna (16/+2) paukutti HPK:n voittoon päättyneessä kolmannessa erässä neljä viimeistä palloa kenttään, mutta hänelläkin oli vaikeuksia vastaanotossa.

Passari Maja Simanic yllätti salolaiskatsomon erävarmoilla otteillaan ja esimerkiksi yhteistyö Laura Pihlajamäen kanssa kulki hetkittäin ainoastaan kolmannessa erässä.

Laitapassit olivat isoja ja hitaita ja vaikka Konecna ja Marina Skender (15/+5) ehkä niistä pitävätkin, myös kotijoukkueen torjunta ehti turhan helposti pehmentämään laitureiden hyökkäyksiä.

– Simanic oli huono, Stenius kommentoi kysyttäessä, mutta ei kiitellyt myöskään laitahyökkääjiään.

HPK:n liberokaksikko Tiiamari Sievänen ja Salla Karhu vuorottelivat heikolla menestyksellä kaksi ensimmäistä erää, jonka jälkeen Karhu siirrettiin yleispelaajaksi.

Kuusikossa aloittanut keskitorjuja Roosa Laakkonen sai antaa tilaa Pihla Pelkiölle ja myös hakkuri Riikka Tiilikainen sai penkkikomennon jo varhaisessa vaiheessa.

Lisää pelejä tarvitaan

Valmentaja Kai Steniuksen mukaan HPK ei ansainnut suoraa välieräpaikkaa, mikä on ehkä hyväkin asia.

– Jos me meinataan jotain finaaleja pelata, tarvitsemme lisää pelejä. Mennään rämpimisen kautta, Stenius sanoi.

LP Viesti vaihtoi mainiosti pelanneen passarinsa Anna Laschin kahden erän jälkeen vaihtopenkille.

Tilalle tullut Vappu Ritala pelasi jälleen hyvät kaksi erää ja onnistujiin voi laskea myös sairastunutta Sini Häkkistä tuurannut yleispelaaja Sara Kojo (11/+10), joka napsi tehopisteensä neljän torjunnan avittamana.

Salon muut onnistujat olivat Noora Kosonen (15/+10), Dubravka Stojanovic (14/+13) ja kentän ykköspelaaja Lena Kozyriatska (23/+18). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020