Uutiset

HPK romahti Rovaniemellä

Naisten lentopallon Mestaruusliigan ottelun Woman Volley–HPK neljäs erä. WoVo on voittanut ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen liigassa kakkosena oleva vierasjoukkue on ottanut kaksi seuraavaa. Taululla on lukemat 12–21 vieraille, kun Johanna Pekkarinen astelee syöttöviivan taakse. Wovottarien päät ovat jo painuksissa, tappio näyttää väistämättömältä. Osa yleisöstä alkaa valua pois paikalta, tämä taitaa olla nähty.

Pekkarinen on kuitenkin toista mieltä. Vaikea syöttö toisensa jälkeen saa siihen asti hyvin kestäneen hämäläisvastaanoton horjumaan. HPK pysyy vielä rauhallisena, kaulaa on paljon. Pitkältä sairauslomalta kentälle palannut, ja siihen asti hyvin pelannut HPK:n yleispelaaja Marina Skender tekee kolme hyökkäysvirhettä peräkkäin. Vierasjoukkue alkaa hermostua, ja WoVon pelaajien sisimmässä herää saalistava peto; joukkue haistaa vastustajan pelon. 18–21, 21–21, HPK romahtaa, Sue Jacobi menee sähläämään reilusti pitkäksi matkalla olevaan syöttöön. HPK:n valmentaja Jukka Koskinen viskelee neuvottomana papereitaan, hän ei saa joukkojaan enää ruotuun lukuisista aikalisistä huolimatta.

Pekkarinen jatkaa murhaavaa työtään ja erää päättyy lukemiin 25–21. WoVo nousee yhdellä syöttövuorolla 12 pisteestä erävoittoon! Viidennessä erässä rautaisen itseluottamuksensa löytänyt WoVo pelaa tasapainoisesti, eikä jo kertaalleen lyöty HPK nouse enää kehään. Erä päättyy lukemiin 15–6, ottelu 3–2, eikä WoVo ole tällä kaudella hävinnyt vielä otteluakaan urheiluopistolla.

– Kyllä me neljännessä erässä jo melkein luovutettiin, mutta päästiin sitten yleisön kovalla tuella mukaan peliin, illan sankaritar Pekkarinen kertoo helpottuneena.

– Aloitimme pelin hitaasti, mutta pääsimme toisessa ja kolmannessa erässä peliin mukaan. Neljännessä erässä sitten hukkasimme käsittämättömästi hetkemme. Emme pystyneet kokoamaan itseämme, Skertel tilitti.

Voitto ei kelvannut

Ottelun alussa HPK oli ihmeen jähmeä, ja uusi hakkuri Jacobi (kirjaus 1/-7) niin heikko, että hän sai penkkikomennuksen jo varhain ja hänet korvasi Karoliina Friberg. WoVo puolusti uhrautuvasti libero Tanja Körkön johdolla. Toisessa ja kolmannessa erässä WoVon herpaantui, ja HPK paransi peliään. Joukkueen hyökkäys eli Skenderin ja Anna Borichevan varassa. Kaksikko urakoi yhteensä 51 pistettä. Borichevan kuorma oli hirmuinen, sillä hän nosti 48 syöttöä. HPK puolusti erittäin tarkasti, eikä WoVo saanut hyvistäkään paikoista palloa kuolemaan. HPK:n kuristusote oli luja ja kolme pistettä näytti matkaavan Hämeeseen ennen Pekkarisen näytöstä.

– Kolmea pistettä tarjottiin, ei kelvannut, Koskinen puuskahti.

– Neljännessä erässä tuntui, että tämä tulee meille, mutta sitten Johannan syöttövuoro sai vastaanottomme kalpenemaan. Sitten peli sekosi passipeliä myöten aivan täysin. Sitten se oli vain kumarrus ja kiitos. Etukäteen olisin ollut täältä pisteeseen tyytyväinen, nyt en, Koskinen pohti. (HäSa)

Asiasanat