Uutiset

HPK runkosarjan kolmas

Lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjan viimeinen kierros ei tarjonnut yllätyksiä. Salolainen LP Viesti ja Oriveden Ponnistus ovat runkosarjan kaksi parasta joukkuettan ja ne rynnistivät suoraan välieriin.

HPK sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja se saa vastaansa puolivälierissä Pieksämöki Volleyn. Toinen puolivälieräpari on LP Kangasala–Rovaniemen Woman Volley.

Ennen lauantaita Kerho elätteli vielä pientä toivetta suorasta pääsystä välieriin, mutta se haave haihtui pian. OrPo antoi Woman Volleylle pataan suoraan kolmessa erässä. Kun Salo oli yhtä tyly emäntä Kangasalaa vastaan, ei HPK:n ja Pieksämäen lauantaisella runkosarjan päätöksellä ollut enää käytännön merkitystä.

Kerho mätki 3–1-voiton puolivälierien vastustajastaan. Seuraavan kerran joukkueet pelaavat keskiviikkona Hämeenkaaressa ja silloin panokset ovat jo paljon kovemmat. Välieräpaikka heltiää kahdella voitolla. Toisen kerran HPK ja Pieksämäki ovat vastakkain lauantaina Pieksämäellä ja mahdollinen kolmas ottelu on viikon päästä sunnuntaina Hämeenkaaressa.

Kahdet kasvot

HPK aloitti lauantaina loistavasti ja voitti ensimmäisen erän näytöstyyliin. Sitten joukkue päätti vaihteeksi näyttää sen toisenkin puolensa. Toisessa erässä kotijoukkueen peli lähti alussa lapasesta ja Pieksämäki vei sen erän. Kolmas erä oli taas selvästi HPK:n heiniä ja neljäskin kääntyi Kerholle vaikeuksien jälkeen. Pihla Pelkiön syöttövuorolla HPK riuhtaisi lopulta ratkaisevan erän vastustajaansa. Kerhon syöttö oli muutenkin myrkkyä pieksämäkeläisille. Ässälukema 19 on harvinaisenkin hyvä.

Kerhon kausi on ollut vaikea. Syyskaudella – ja vielä sen jälkeenkin – hämeenlinnalaiset ovat kärsineet loukkaantumisista. Nyt näyttää taas paremmalta, vaikka Marina Skenderin kausi on pulkassa. Viimeisimpinä joukkueeseen liittyneet Sue Jacobi ja Aneli Otineru ovat ainakin lauantaisen perusteella hyviä vahvistuksia. Kummankaan pelirohkeudessa ei ole moitteen sijaa. Käsi käy hyökkäyksissä niin kuin pitää ja tulostakin tulee. Otineru hyökkäsi lauantaina 62 prosentin teholla ja se on kova lukema yleispelaajalle.

Myös HPK:n keskipeli alkaa olla hyvässä jamassa ja se on kehittynyt kiitettävästi kauden aikana. Pihla Pelkiö voitti liigan torjuntatilaston ja otti runkosarjan päätöksessäkin seitsemän torjuntaa. Karoliina Friberg osaa päättää keskihyökkäyksiä. Tämä osasto on valmis pudotuspeleihin.

Passari Katja Kylmäaho osaa rakentaa peliä riittävän monipuolisesti. Esimerkiksi lauantaina Otineru, Jacobi ja Anna Boricheva saivat ruokaa tasapuolisesti.

Boricheva oli lauantaina tavallista vaisumpi, mutta silti hän on ollut HPK:n tämän kauden arvokkain pelaaja. Syyskaudella Boricheva oli monessa ottelussa joukkueensa ainoa ulkomaalaispelaaja ja käänsi silloin omalla panoksellaan voittoja Kerholle. Valkovenäläinen voitti liigan pistepörssin ja plus/miinus-tilaston. Sekin kertoo hänen arvostaan.

”Vaikea peli”

HPK:n kapteeni Kylmäaho piti lauantaista vaikeana pelinä.

– Taisi tulla ensimmäinen erä liian helposti. Tavoitteena oli kuitenkin voittaja ottaa se kolmas sija. Siinä onnistuimme, hän tuumi.

Kylmäaho tiesi sanoa voiton avaimet puolivälieriin.

– Hyvä torjunta ja pallot pitää taistella lattian pinnasta.

Kapteeninkin mielestä Kerhon kausi oli loukkaantumisten takia vaikea.

– Hyvin kuitenkin siitä selviydyimme ja nyt ovat edessä pudotuspelit. Pikku hiljaa on yhteinen sävel löytynyt paremmin ja paremmin Anelien (Otineru) Suen (Jacobi) kanssa.

HPK:n päävalmentajan Jukka Koskisen mukaan lauantainen antoi paljon myös puolivälieriin.

– Toisaalta tuntuu hyvältäkin saada pelejä, kun tavoitteemme on kuitenkin päästä puolivälieriä pitemmälle. Ei voi takista kuitenkaan edes nappia avata, kun pelaamme puolivälieriä Pieksämäkeä vastaan.

Pieksämäki Volleyn päävalmentaja Viktor Circenko myönsi HPK:n selvän suosikkiaseman tulevissa otteluissa.

– Yritämme kuitenkin parhaamme. Näytimme nytkin, että voimme pelata hyvin HPK:ta vastaan. Selvä on, että kaikkien pelaajiemme on pelattava parastaan, jos haluamme voittaa, Circenko sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020