Uutiset

HPK saa puolustukseensa yli 500 NHL-ottelun Shane O'Brienin

Jääkiekkoliigassa neljäntenä pelaava Hämeenlinnan Pallokerho vahvisti puolustuspäätään tiistaina mielenkiintoisella nimellä. Seura teki kahden viikon mittaisen koeajan sisältävän loppukauden sopimuksen yli 500 NHL-ottelua pelanneen Shane O’Brienin kanssa.

33-vuotias kanadalaisen on tarkoitus liittyä HPK:n matkaan tämän viikon aikana.

– Tuollaiselle pelaajalle meillä on ollut pieni tarve, kun Tulupov (Kirill) ja Stehlik (Richard) lähtivät pois. Halusimme alakertaan vähän kokoa, näköä ja fyysisyyttä. Nyt tulee roppakaupalla kokemusta. Hän on ollut NHL:ssä tasainen suorittaja ja pystynyt pelaamaan monenlaisessa roolissa. Siihen on varmasti tarvetta myös meillä, suunnittelee HPK:n puolustajien peluutuksesta vastaava valmentaja Timo Turunen.

NHL-urallaan Anaheim Ducksia, Tampa Bay Lightningia, Vancouver Canucksia, Nashville Predatorsia, Colorado Avalanchea, Calgary Flamesia ja Florida Panthersia edustanut 191-senttinen ja 104-kiloinen puolustaja ei ole tällä kaudella pelannut missään. Turusen mukaan pelaamattomuus mietityttää aina.

– Olemme kuitenkin saaneet aika kattavasti tietoa miehestä. Hän on urheilullinen kaveri, Turunen tietää.

HPK jatkaa liigapelejään keskiviikkona kohtaamalla Ritariareenassa Rauman Lukon. Joukkueiden väliset tämän kauden kohtaamiset ovat sujuneet hämeenlinnalaisilta vaihtelevasti. Alkukaudesta HPK hävisi kotiottelunsa selvin numeroin, hallitsi ensimmäistä Raumalla pelattua ottelua mielen määrin ja voitti lopulta jatkoajalla ja nousi toisessa Rauman ottelussa käsittämättömästi 7–3-tappioasemasta 8–7-jatkoaikavoittoon.

– Lukon peli on varmaankin mennyt edellisestä kohtaamisesta eteenpäin joka osa-alueella. Tiukka peli on tulossa, eikä maaleja tule tai maalin eteen pääse helposti, arvelee HPK:n hyökkääjä Juho Keränen.

Uudelle joukkuekaverilleen Keräsellä ei ole sen suurempia terveisiä.

– Ei muuta kuin tervetuloa Hämeenlinnaan ja Suomeen ja pidä hauskaa, hyökkääjä veistelee englanniksi.

Turusen mukaan HPK tietää vastustajan vahvuudet ja heikkoudet.

– Tällaisessa pelissä pitää aina keksiä jotain yllätystäkin väliin, mutta pelimme on heitellyt Lukkoa vastaan ja meidän pitää mennä oman pelimme peruslähteille myös henkisessä maailmassa. Pienet asiat, jotka ovat tärkeitä koppimme sisällä, pitää tehdä taas tärkeiksi, Turunen muistuttaa.

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic