Uutiset

HPK saa vieraita sarjan kärjestä

Hämeenlinnan Pallokerhon urakka jääkiekon SM-liigassa ei ainakaan helpotu, kun joukkue saa tiistaina vastaansa hallitsevan suomenmestarin Jyväskylän JYP:n. JYP on pelannut viime aikoina mainiosti ja noussut taistelemaan jopa runkosarjan voitosta.

JYP:n viimeisen yhdentoista ottelun saldo on näyttävä: kahdeksan kolmen pisteen voittoa, yksi kahden pisteen voitto ja kaksi tappiota voittomaalikilpailussa.

– JYP:llä on takana laadukas peliputki. Tiistain peli on selvästi fyysisempi kuin lauantaina Kuopiossa pelattu ottelu. Vastustajat ovat erityylisiä. Olemme yrittäneet valmistautua siihen, että pystymme kamppailupelaamiseen sellaisen huippujoukkueen kanssa, jossa on paljon voittamaan tottuneita pelaajia. Se näkyy tällä hetkellä JYP.n lennossa, sanoo HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

HPK:n kokoonpano elää sen verran, että Ville Järveläinen tulee mukaan peliin lauantaina loukkaantuneen Antti Aarnion tilalle. Aarnio on sivussa useita viikkoja, kuten on myös Tuomas Vänttinen. Lisäksi loukkaantuneina ovat Marko Luomala ja puolustajat Joni Tuominen ja Juuso Vainio. Reservissä on terveenä ainoastaan puolustaja Ville-Veikko Eerola. Luomala saattaa pystyä pelaamaan ensi viikonlopun otteluissa. Kerhon maalissa pelaa Mika Järvinen.

HPK ja JYP ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Kerho on voittanut otteluista kolme ja vienyt pisteet 9–3.

– Olemme pystyneet pelaamaan Jyppiä vastaan fyysisesti. Päivän kunto on ollut sellainen, että olemme päässeet heti ytimeen ja kamppailupelaamiseen. Silloin, kun meillä on kamppailupelaaminen kunnossa, on meillä myös viisikkopelaaminen kunnossa – etäisyydet ovat hyviä. Olemme pystyneet haastamaan JYP:n ja samalla sapluunalla pitää tiistainakin lähteä liikkeelle, Selin suunnittelee. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020