fbpx
Uutiset

HPK sai karstat pois koneesta

Ei yhtään hassumpaa.

Monen Rinkelinmäen jäähallista poistuvan katsojan suupielessä näkyi ottelun jälkeen varovaisen toiveikas hymy, kun HPK avasi harjoitusottelukautensa 2–1 (0–1, 1–0, 1–0) -voitolla venäläisestä Amur Habarovskista.

– Tuntui yllättävän hyvältä. Vatsassa oli vähän perhosia, kun pelasin ensimmäisen otteluni Kerhon paidassa. Mikä hienointa, voitimme. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan. Luistelukunto ei vielä 100-prosenttinen, mutta pelasimme kuitenkin hyvin. Hallitsimme ottelua ja Amurin veskarilla oli varmasti enemmän torjuntoja, kertasi HPK:hon täksi kaudeksi Porin Ässistä siirtynyt Tuomas Santavuori.

Amur meni ottelussa ensimmäisessä erässä johtoon Aleksander Nikulinin maalilla. Kerho loi kuitenkin vastustajaansa enemmän maalipaikkoja, ja varsinkin kolmikko Santavuori–Arsi Piispanen–Jesse Saarinen esiintyi edukseen.

Piispanen maalasi ja loukkaantui

Toisessa erässä HPK onnistui maalinteossa ylivoimalla. Arsi Piispanen laukoi kiekon Amurin Aleksei Muryginin ohi Juho Mielosen syötöstä. Kerhon kannalta ikävintä erässä oli se, että Piispanen loukkasi lopussa polveaan ja jätti pelin toisen erän jälkeen kesken. Hän menee keskiviikkona lääkärille, jonka jälkeen vamman vakavuus selviää.

– Ketjussa oli todella hyvä pelata. Loimme pariin erään paljon paikkoja, ja siitä on hyvä jatkaa. Loukkaantuminen oli valitettava, Santavuori harmitteli.

Yhdestä harjoitusottelusta ei tietenkään voi vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta rajusti uusiutuneelle joukkueelle voitto teki hyvää.

– Voittaminen on tietenkin mukavampaa kuin häviäminen. Lisäksi se on tärkeää. Fiilis on nyt loistava, kun saimme pelit käyntiin heti voitolla, Santavuori arvioi.

Kerhon voittomaalin iski kolmannessa erässä vastavalittu kapteeni Ville Viitaluoma. Syötön Viitaluoman ylivoimamaaliin antoi Marko Luomala.

Fyysinen luistelu- ja taistelupeli

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli tyytyväinen joukkueen voittoon.

– Tämä oli 60 minuuttia fyysistä luistelu- ja taistelupeliä, josta saimme palkinnoksi voiton. Saimme ensimmäistä kertaa tietoa joukkueen pelaajista – missä oikein mennään. Tänne täksi kaudeksi tulleet pelaajat pelasivat pääsääntöisesti niillä vahvuuksilla kuin odotimmekin, Selin arvioi.

Parannettavaa Selin löysi kiekollisesta pelistä.

– Pelinopeuden ja kiekkokontrollin kanssa on paljon hommia, mutta se on selvä asia. Se ei ole kauhea yllätys tässä vaiheessa, kun päästimme ensimmäisiä höyryjä pois, päävalmentaja sanoi.

HPK:n maalissa pelannut Mikko Tolvanen oli varma ja rauhallinen. Puolustaja Juuso Vainio pelasi ensimmäistä kertaa liigajoukkueessa ja onnistui hyvin.

HPK jatkaa pelejään viikonloppuna Lappeenrannassa järjestettävässä turnauksessa.

Kerhon kokoonpano: Mikko Tolvanen (Mika Järvinen). Aleksi Laakso–Juuso Vainio, Marko Luomala–Ville Viitaluoma–Borna Rendulic, Marko Tuulola–Juho Mielonen, Tuomas Santavuori–Arsi Piispanen–Jesse Saarinen, Santeri Alatalo–Juha Alen, Jere Sallinen–Juha Kiilholma–Tuomas Vänttinen, Ossi-Petteri Grönholm–Lauri Kärmeniemi, Antti Aarnio–Otto Paajanen–Jaakko Turtiainen. (HäSa)

 

Asiasanat

Menot