fbpx
Uutiset

HPK sai otteen jatkopaikkaan

HPK astui askeleen lähemmäs lentopalloilun naisten Suomen cupin välieriä, kun se kellisti Liiga-Euran Hämeenkaaressa keskiviikkona.

Selvä kotivoitto menettää kuitenkin merkityksensä, jos HPK häviää Eurassa ensi keskiviikkona puolivälierän toisessa ottelussa. Jos voitot ovat kahden ottelun jälkeen tasan, Eurassa pelataan ns. kultainen erä, jonka voittaja selviää puolivälieriin salolaista LP Viestiä vastaan.

HPK oli keskiviikkona melkein yhtä selvästi parempi kuin joukkueiden liigakoitoksessa kaksi viikkoa sitten. Ero käy selväksi pelkästään tilastoja katsomalla. HPK syötti vähän paremmin, nosti paremmin, hyökkäsi selvästi tehokkaammin ja otti enemmän torjuntapinnojakin.

-Eura oli mielestäni kuitenkin nyt parempi kuin liigaottelussamme. Meille tuli eniten virheitä kolmannessa erässä, mutta silti peli pysyi hallussamme. Ei tullut paniikkia, vaikka Eura sen erän alussa johti parilla pinnalla, selvitti HPK:n hyvin puolustava libero Roosa Koskelo.

Koskelon mukaan HPK pelaa nyt paljon paremmin kuin vuosi sitten tähän samaan aikaan.

-Valmentaja on sama ja pelaajistakin yli puolet. Itselleni on helpompaa, kun on jo yli vuosi takana Marinan (Skender) kanssa. Jo viime kaudella meni hyvin ja nyt vielä paremmin. Kaiken lisäksi meillä on ollut loukkaantumisia ja sairastumisia. Kaiken kaikkiaan hyvältä näyttää.

Koskelokin myönsi, ettei välieräpaikka ole vielä tarjottimella. Voittaa pitää myös Eurassa.

-Euran kotisali (Säkylässä) on aika hankala paikka, kun se on niin pieni ja ahdas. Me kuitenkin voitamme, jos taisteluilmeemme pysyy tällaisena.


Skender tehokkain

Lokakuun liigapelaajaksi valittu Marina Skender oli jälleen HPK:n ykköstykki. Hän hyökkäsi 21 pistettä ja se on koko lailla hyvin kolmen erän otteluun.

Muutkin pelasivat niin kuin pitää. Keskipeli oli tuttuun tyyliin Laura Pihlajamäen ja Lauren DeGirolamon harteilla. Ivana Kujundzic tulee olemaan joukkueelle kova vahvistus, kun Kerho pääsee pelirumbansa jälkeen jossain vaiheessa rauhoittumaan harjoituksiinkin. Karoliina Kyllönen pelaa rohkeasti ja Noora Lainesalo rakentaa peliä järkevästi. Näillä eväillä Kerho voi lähteä luottavaisin mielin liigan sunnuntaiseen kärkikamppailuun Saloon.

-Salohan on pelannut vähän meihin verrattuna. Voi olla, että siellä pelataan tiukkakin ottelu. Sellainen on aina kiva pelata. Kaikki paineethan ovat Salolla. Me kaikki kuitenkin tiedämme, että meillä on Saloakin vastaan hyvät mahdollisuudet, jos pelaamme parhaimmillamme, Koskelo selvitti.

HPK:n päävalmentajan Dirk Sauermannin mukaan ajatukset siirtyvät nyt sunnuntain Salo-otteluun.

-Hyvä, että voitimme nyt 3-0. Energiaa säästyi. Olemmehan pelanneet lyhyessä ajassa paljon otteluita, hän tuumi ja muistutti, että cupin puolivälierä on vasta puolivälissä.

-Otimme askeleen, mutta meidän pitää voittaa Eura myös vieraskentällä.


Koskisella voimaton olo

Euran päävalmentaja Jukka Koskinen myönsi, että keskiviikkoinen toi hänellekin voimattoman olon.

-Eihän pelistämme tullut yhtään mitään. En ymmärrä, että vasta kolmannessa erässä hyökkäyskorkeus alkoi olla sellainen kuin pitää. Jäykkää oli puolustuspeli ja kaikki muukin, Koskinen suomi.

Hän oli tyytyväinen vain Eveliina Vilposen peliin.

-Se oli myönteinen yllätys. Kuudes pelaaja on nousemassa ratkaisijaksi.

Eniten Euralta petti yleensä kovalyöntinen Maria Perez, joka jäi täysin Kerhon pihteihin. (HäSa)

Menot