Uutiset

HPK sai pelinsä raiteilleen

Hämeenlinnan Pallokerhon lentopallonaiset kaivoivat suoranaisen hurmoksen esiin kahden hävityn erän jälkeen ja käänsivät kolmannen välierän voitokseen. Voi olla, että perjantainen valmentajavaihdos siivitti HPK:n todelliseen kamppailuun.

Pihtiputaan Pislaploki johtaa välieräsarjaa voitoin 2-1. Finaaliin pääsyyn vaaditaan neljä voittoa.

-Sellainen lentopallopeli, kun loppupelien kuuluukin olla. Tässä on ollut joukkueen keskuudessa viime päivinä omat vaiheet, mutta me emme mieti muita asioita. Keskitymme peliin ja teemme kentällä parhaan mahdollisen, sanoi HPK:n kapteeni Maria Eskola.

-Ensimmäisen erän aloitimme hyvin, mutta sitten tuli pieni musta hetki, ja toinen erä loppui huonosti. Kolmannessa erässä saimme vastustajan vastaanoton kauemmaksi. Samalla saimme myös Nikolina Alterin kuriin ja löysimme oman pelirohkeutemme, passari Eskola painotti.

Tuuletukset tulivat syvältä sisältä

Kolmannessa erässä HPK:n otteissa alkoi näkyä kunnollista räväkkyyttä. Onnistumisten jälkeiset tuuletukset olivat monesti alkukantaisen säkenöiviä.

-Tuli hyviä onnistumisia, ja saimme hengen päälle. Näissä peleissä henkinen puoli ratkaisee monesti paljon ja joskus jopa kaiken, Eskola sanoi.

-Pislaploki puolusti hyvin kaksi erää. Puolustuksen kautta löytyi myös meidän hyvä tsemppi. Tämä oli koko joukkueen voitto. Kovimmassa huudossa oleva pelaaja voi vaihtua pelin tai jopa saman erän aikana, Eskola tuumasi.

Kujundzic oli ykköshahmo

HPK:n tehokkain oli Ivana Kujundzic (26, +14). Alkukaudesta sarjan ykköstähtenä pelannut Marina Skender ei loukkaantumisensa jälkeen valitettavasti ole vielä täysitehoisessa vireessä, vaikka hän kahdessa avauserässä olikin kuusikossa.

Keskipelaaja Laura Pihlajamäki oli ajoittain johtotähti, mutta toisaalta Karoliina Kyllönen oli voittoerissä isossa roolissa ja antoi palaa urakalla tosi rohkeasti. Hiukan vaisummin aloittanut Pauliina Vilponen löysi itsensä pelin vanhetessa ja näytti tuttuja ”Paukku”- tuuletuksia onnistumistensa jälkeen.

Keskipelaaja Lauren DeGirolamo pelasi tasaisen kelvollisesti. Libero Tiiamari Sievänen kantoi vastuuta mitään arastelematta. Samaa voi sanoa muutamaan otteeseen kentällä piipahtaneesta Sanni Rihusta.

Stenius tarttui haasteeseen

Tulisieluinen Dirk Sauermann oli vaihtunut lauantain peliin nuorten tyttöjen maajoukkuevalmentaja Kai Steniukseen.

-Olin siirtynyt Varalasta viikonvaihteen viettoon Raumalle, kun minulle soitettiin perjantaina saunaan. Monien soittojen jälkeen ollaan tässä. Liitto antoi luvan tähän, kertoi Kai Stenius lähtöään seuravalmennukseen pikahälytyksellä.

Steniuksen pääprojektina on kuitenkin yhä tyttöjen maajoukkuevalmennus.

-Saimme jatkoa tähän sarjaan, mutta meillä on vielä paljon tekemistä. Paransimme kuitenkin hyökkäystä, vastaanottoa ja puolustusta pelin kuluessa. Lempilajini eli torjunnat kuitenkin hävisimme (13-18), Stenius arvioi.

Natunen tiesi Kerhon vaarallisuuden

Pislaplokin valmentaja, hämeenlinnalainen Satu Natunen, ei hämmästynyt HPK:n heräämisestä.

-Kaksi ensimmäistä erää oli jees. Tiesimme HPK:n vaarallisuuden ja sen, että tiukkaa vääntöä tulee olemaan. Viimeisissä erissä emme saaneet aikaan kunnollista hyökkäystä, sillä toimitimme vain palloa verkon yli, sanoi Natunen.

-Kahden voittoerän jälkeen keskittyminen herpaantui, ja tappajailmeemme hävisi. Jäädyimme. Monta peliä tässä sarjassa on vielä edessä, arveli Natunen.

-Olemme nähneet HPK:n parhaimmillaan tällä kaudella, Natunen muistutti kauden aiemmista vaiheista.

Keskipelaaja Nikolina Alter oli Pislaplokin ykköshahmo, sillä hän hankki joukkueelleen 22 voittopistettä ja sai tehosaldokseen ottelun parhaan lukeman +18. Keskipelaaja Jaana Kumpumäki voitti peräti viisi torjuntapinnaa.

Ottelussa sattui pari pahaa tuomarihaksahdusta. Molemmat joukkueet kärsivät kertaalleen, mutta Pislaploki viidennessä erässä tilanteessa 13-11.

-Tuomarivirheet menevät yleensä tasan 1-1, Stenius huomautti.

Joukkueiden välieräsarja jatkuu varmuudella sunnuntaina ja ensi keskiviikkona Hämeenkaaressa. (HäSa)