Uutiset

HPK sai uudet miehet Italiasta

HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki myöntää, ettei juhannuksen aika ei ollut helppoa Kerholle ja Team Tawast Volleylle. Seurojen valmentajiksi tulleet italialaiset Daniele Capriotti ja Attilo Ruggieri joutuivat jättämään tehtävänsä Capriottin henkilökohtaisten syiden vuoksi.

– Juhannuksen aikana tuli puhelinsoitto, joka murskasi HPK:n ja TTV:n kolmen vuoden projektin. Paikka oli kova, mutta maanantaina alkoi löytyä ratkaisuja. Daniele auttoi kovasti asiassa ja pääsimme nopeasti selville, mitkä vaihtoehdot meillä on, Kalliomäki kertoo.

Kovin kauan HPK ja TTV eivät kuitenkaan joutuneet tulemaan toimeen ilman valmentajia. Korvaajat löytyivät Italiasta, kun Kerhon päävalmentajaksi tulee Tshekin naisten maajoukkueen valmennuksessa aikaisemmin ollut Bruno Napolitano ja hänen apunaan aloittaa Turkin naisten maajoukkueen valmennuksessa viimeksi työskennellyt Luca Chiappini.

– Ainakin paperilla ja ansioluettelon mukaan saimme nyt jopa kovemmat valmentajat kuin alkuperäiset. Vasta aika kuitenkin näyttää, onko näin, toiminnanjohtaja tuumaa.

Yhteistyö jatkuu

Seurojen projektia vetomiesten vaihtuminen ei muuta.

– Bruno on valmennuksen johtaja, joka vastaa valmentajien koulutuksesta aina pikkutyttöjen valmentajiin asti. Luca on se, joka tekee TTV:ssä käytännön valmennustyön ja on meillä liigajoukkueessa kakkosvalmentajana. TTV:n kanssa yhteistyö jatkuu siis samanlaisena, Kalliomäki kertoo.

TTV:n puheenjohtaja Ari Viitala on tyytyväinen, että hankala tilanne ratkesi nopeasti.

– Kalliomäelle pitää nostaa hattua, että uudet miehet saatiin tilalle näin nopeasti. Pari päivää tietysti harmitti, mutta tiedossa oli, että uusia valmentajia on saatavilla. Daniele oli aivan loistava persoona, mutta hyvin meillä on viikko mennyt Lucankin kanssa. En epäile hetkeäkään, ettemmekö saa hyvää lopputulosta myös Brunon kanssa, kun opimme tuntemaan toisemme ja toistemme työskentelytavat, Viitala sanoo.

Helppo päätös

Italialaisvalmentajia ei hirvittänyt hypätä projektiin mukaan keskellä kesää.

– Ei se ollut hankalaa. Työni on valmentaa, ja täällä oli jo kaikki valmiina. Se helpotti päätöksen tekemistä, Napolitano sanoo.

Chiappini tuli Suomeen jo tiistaina ja on nähnyt lähes kaikki pelaajat. Napolitano matkusti Suomeen neljäksi päiväksi perjantaina ja aloittaa toden teolla valmentamisen elokuun alussa.

– Taso on hyvä, mutta silti on paljon töitä tehtävänä. Pystymme parantamaan peliä paljon, päävalmentaja luottaa.

Napolitano ei vielä osaa sanoa, millaista lentopalloa hän haluaa liigajoukkueen pelaavan.

– On vielä liian aikaista sanoa, koska en ole nähnyt pelaajia riittävästi. Meidän pitää tuntea pelaajat ja odottaa, että loputkin tulevat Suomeen, Napolitano muistuttaa.

HPK:n tuorein vahvistus, yhdysvaltalainen Lexi Erwin, ei ole vielä Suomessa käynytkään.

– Olemme nähneet pelaajan videolla, mutta emme ole tavanneet tai valmentaneet häntä, Chiappini kertoo.

HPK:lla on riveissään Erwinin lisäksi passarit Katja Kylmäajo ja Noora Venho, libero Eveliina Rautiainen, keskipelaajat Pihla Pelkiö, Michaela Madsen ja Karoliina Friberg ja yleispelaajat Anna Boricheva, Ekaterina Skrabatun, Hanna Ylönen, Riikka Koivusaari ja kevään maaotteluissa kehuja kerännyt Piia Korhonen.

– On tärkeää saada suomalaiset ja ulkomaalaiset pelaajat pelaamaan hyvin yhdessä, Napolitano sanoo. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic