Uutiset

HPK sai vain pienet alkulämmöt Pitsiturnauksesta

Hämeenlinnan Pallokerhon jääkiekkojoukkue avasi harjoituspelikautensa perjantaina perinteikkäässä Pitsiturnauksessa Raumalla. HPK:n savotta jäi kahden ottelun mittaiseksi, kun tasapeli Ässiä vastaan ja tappio isäntäjoukkue Lukolle tyrehdyttivät tien jatkopeleihin.

Ässiä vastaan peli päättyi 3-3, ja Kerhon maaleista vastasivat Santeri Alatalo, Janne Laakkonen ja Antti Roppo. Rankkarikisassa ulkomaalaistulokas Alex Leavitt toi HPK:lle lohdutusvoiton.

Lukko-ottelun lukemat olivat 2-4, maalintekijöinä Jukka-Pekka Laamanen ja Marek Zagrapan.

Otteluiden peliaika oli 2 x 15 minuuttia.

-Ainahan sitä haluaa voittaa, mutta tämä on tällainen turnaus. Nyt on helpompi jatkaa harjoituksia ensi viikolla, Kerho-luotsi Harri Rindell summasi.

HPK:n ykkösketju oli melko odotetusti muodossa Laakkonen-Zagrapan-Marko Luomala. Kakkosketjussa Leavitt ja Scott Barney muodostivat tutkaparin.

-Kyllä nämä olivat melko selvät lähtökohdat, koska jostain pitää aloittaa. Barneyn ja Leavittin rinnalla olisi Niko Niemisen paikka, mutta nyt annoimme nuorten kokeilla siinä. Ensimmäisessä pelissä siinä pelasi Jaakko Turtiainen ja toisessa Robert Leino.

Rindell antoi kiitosta torjuntavastuun jakaneille Mika Järviselle ja Mikko Tolvaselle. Puolustuksessa vahvimmin pelasi Santeri Alatalon ja Jukka-Pekka Laamasen muodostama pari. Hyökkäyksen näkyvin oli juonikas Janne Laakkonen.

HPK:n miehistöstä puuttuivat Mathias Porseland, Marko Tuulola, Juuso Honka, Teemu Rautiainen ja Otto Paajanen. Olkapääleikkauksesta toipuva Honka on ainoa pitkäaikaispotilas. Ilahduttavasti paluun kokoonpanoon teki pernansa talvella menettänyt Arsi Piispanen. (HäSa)