Uutiset

HPK selvitti tiensä välieriin Suomen cupissa

HPK:n lentopallonaiset eivät antaneet viime kauden vahingon toistua tänä syksynä. Silloin HPK ei onnistunut selvittämään tietään Elenia-areenassa pelattavaan Suomen cupin loppuhuipennukseen, mutta tällä kaudella Kerho otti paikkansa vakuuttavasti kaatamalla huittislaisen LP Vampulan kahdesti puhtaasti 3–0.

Tiistaina HPK kaatoi vieraansa Elenia-areenassa eränumeroin 25–23, 25–21, 25–12.

LP Vampula oli puolivälierien toisen osaottelun ensimmäisessä erässä vahva ja se johti sitä loppuvaiheessa 21–16. Kerho kuitenkin oli lopussa tutun vahva ja otti erävoiton numeroin 25–23. Toinen erä oli alusta lähtien kotijoukkueen hallintaa ja sen voittaminen takasi jo emännille paikan tammikuun final fouriin.

Kolmannessa erässä ei enää panosta ollut, mutta Kerho ei antanut LP Vampulalle mitään mahdollisuuksia ottaa erävoittoa.

HPK:n ottelun parhaana palkittu pelaaja, libero Eveliina Rautiainen, oli mielissään siitä, että paikka neljän joukkoon varmistui.

– Viime vuonna jouduimme katselemaan ja olemaan töissä, mutta nyt pääsemme itsekin osallistumaan. Tapahtuma on iso ja hieno, Rautiainen sanoi.

HPK:n lähtökohdat otteluun eivät olleet helpot, sillä joukkue hävisi lauantaina Mestarien liigan karsintakierroksen jatkopaikan vasta kultaisessa erässä. Rautiaisen mukaan joukkue pystyi kuitenkin unohtamaan pettymyksen.

– Pelasimme hyvän pelin ja lopputulos tuntui tietenkin pahalta. Valmentajammekin sanoi kuitenkin meille videopalaverissa, että emme olisi voineet tehdä mitään toisin. Tiesimme, että elämä ja pelit jatkuvat, eikä sille voinut enää pelin jälkeen mitään, libero muistutti.

Vampula-ottelu oli liberon mielestä Kerholta hyvä esitys.

– Olimme pelanneet juuri Vampulaa vastaan, joten tiesimme miten meidän pitää pelata, jotta pärjäämme. Vampula tuli tosi hyvin peliin, eikä antanut meille mitään helpolla. Se pelasi riskittömästi ja täysillä, mikä teki alusta meille hankalan. Saimme kuitenkin koottua itsemme ja käännettyä rutiinin esiin.

HPK ei ole hävinnyt alkukauden aikana vielä yhtään erää kotimaisille vastustajalle eli peli on ollut hyvässä kuosissa.

– Meillä on mennyt hyvin. Kyllä minä luulen, että erätappionkin aika tulee. Valmistauduimme Minsk-peliin hyvin eli punttiohjelmamme ja muut oli tehty sillä silmällä, että olemme niissä peleissä täysin kunnossa. Viime kaudella kausi meni nousujohteisesti ja olimme vasta lopussa täydessä kunnossamme, Rautiainen selvitti.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappinille Suomen cupin välieräpaikka maistui.

– Olen siihen tyytyväinen. Alku ei ollut helppo, sillä käytimme paljon henkistä energiaa Minskiä vastaan. Lopulta pysyimme kuitenkin kontrolloimaan ottelua ja vain se merkitsee nyt. Emme pelanneet parasta lentopalloamme, mutta tytöt ovat tällä hetkellä vähän väsyneitä. Olemme pelanneet paljon ja vielä korkealla intensiteetillä, Chiappini mietti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic